Happiness
#100happydays,  Lijstjes,  Persoonlijk

Hoe werkt dat dan, happiness?

Gisteren was het de International day of Happiness. Toevallig was dit op dezelfde dag als dat ik mijn #100happydays ben gestart. Goed om er nog even extra bij stil te staan :-).

Wetenschap

Happify heeft het één en ander uitgezocht over happiness. Een opvallend iets dat hieruit naar voren komt, is dat 50% genetisch is bepaald. Of jij je dus gelukkig voelt of niet, hangt voor de helft af van je genen. Daarnaast heeft het voor 40% te maken met je gedachten, je acties en je gewoonten. Wat mij wel verbaasde is dat maar 10% beïnvloed werd door je omstandigheden. Wanneer je dus ongelukkig voelt, kan je beter jou manier van denken & doen aanpassen dan de omstandigheden. Dit zal waarschijnlijk meer opleveren. Daarnaast geven ze aan dat je op een gegeven moment gewend raakt aan de omstandigheden. Daardoor is dit van minder grote invloed.

Hoe wordt je dan gelukkig? 

Ik ben absoluut geen expert op dit gebied. Sterker nog, ik ben een ster in de negatieve aspecten ergens van te zien, i.p.v. de positieve aspecten. Een lesje ‘hoe moet dit dan’ is dus ook wel aan mij besteed. Gelukkig heeft Happify daar ook wat tips voor!

  • Steek energie in je relaties (vriendschappen, familie etc.)
  • Maak nieuwe dingen mee
  • Help anderen
  • Wees dankbaar voor wat je hebt

Er van genieten is dan alsnog het allerbelangrijkste.

  • Gebruik al je zintuigen
  • Geef aandacht aan de kleine dingen & de details
  • Deel het met anderen
  • Geniet van het moment!

Hoe doe ik dat dan?

Dat is nog even zoeken! Genieten van het moment is wel iets waar ik nog aan kan werken. Ik ben vrijwel altijd bezig met het volgende (probleem) wat er gaat komen. Mijn moeder werd er vroeger gek van. Vroeg ik om boerenkool, aten we boerenkool en kreeg ik het voor elkaar tijdens het eten te zeggen: Oh ik zou zo’n zin hebben in spinazie! Ik was dan alweer compleet bezig met iets anders. En zo doe ik dat met alles eigenlijk. Goed leer puntje!

Hoe zorgen jullie dat jullie gelukkig zijn/blijven?

De wetenschappelijke informatie komt uit de infographic van Happify. Deze kan je hier vinden! Happify heeft trouwens ook nog een leuke app die je kan gebruik in je zoektoch naar happiness.

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.