relax
Persoonlijk

3 dingen waardoor ik beter kan ontspannen

Zoals eerder al aangegeven, ben ik over het algemeen een stresskip. Daarnaast heb ik ook geen rust in mijn kont, en vind ik oprecht ontspannen erg lastig. Het is niet zo dat ik altijd een bezig bijtje ben, ik kan best wel eens rustig op de bank zitten. Het ‘probleem’ is dan alleen dat mijn hoofd al met tien andere dingen bezig is en ik dan nog niet echt ontspan. Soms ook wel fijn dat ik alle mitsen en maren al vast heb uitgedacht, maar het zorgt niet echt voor ontspanning. Inmiddels weet ik wel een klein beetje hoe me dat wel lukt. De volgende dingen helpen mij:

Lezen

Van kleins af aan ben ik al iemand die graag leest. Vroeger verslond ik altijd al een hele hoop boeken, en ook tegenwoordig lees ik (met vlagen) nog heel wat af. Als het een goed boek is, is het voor mij echt een moment van ontspanning. Ik kan er ook volledig in op gaan. Mijn vriend verbaast zich er altijd over dat ik in een ruimte gewoon kan lezen. Ook als de tv aan staat of er mensen om mij heen praten. Geen probleem 🙂 Voordeel is dat ik me niet op tien dingen kan focussen. Lezen en de andere mensen wegfilteren is al genoeg. Over andere dingen nadenken lukt dan simpelweg niet.

Hobby’en

Eerder, wanneer iemand vroeg wat mijn hobby was, kon ik altijd zeggen: eh geen idee? Inmiddels besteed ik natuurlijk veel tijd aan mijn blog en reken ik dat zeker ook als (enthousiaste) hobby. Naast bloggen heb ik ook wel eens periodes dat ik enthousiast met iets bezig ben. Zo ben ik ook een tijdje actief bezig geweest met handlettering. Als ik dingen echt leuk vond zorgt dit ook wel voor ontspanning en lukt het mij (redelijk) om me voor andere dingen af te sluiten. Tijdens mijn periode in Wenen had ik ook mijn Kleurboek voor volwassenen waar ik aardig wat in gekleurd heb. Het klinkt wat suf maar voor mij de ideale ontspanning!

Sporten

Hoewel ik 9 van de 10 keer geen zin heb om te sporten, helpt het meestal wel. Als ik echt onrustig ben helpt het als ik even een uurtje ga sporten en dan lekker ga douchen. Dan is mijn hoofd in ieder geval weer leeg. Het voelt niet oprecht als ontspanning (ik ben dan nog steeds hard aan het werk haha). Het resultaat is wel dat mijn hoofd een stuk meer ontspannen is. Daar gaat het om toch?

 

Wat doen jullie om te ontspannen?

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.