zomerse dag
Persoonlijk

4 dingen om te doen op een zomerse dag

De afgelopen weken is het zeer regelmatig lekker weer geweest en kwam de temperatuur zeker boven de 20 graden uit. Heerlijk! Ik houd wel van een zomerse dag. Een groot deel van de week ga je waarschijnlijk naar school of ben je aan het werk (halleluja, wij hebben airco!). De dagen dat je lekker vrij bent, kan je er ook optimaal van genieten. Zeker doen dus!

Buiten eten

Ik krijg altijd zo’n zomers gevoel van lekker buiten eten! Of het nou op het terras is of in de tuin, het blijft heerlijk. Wij wonen nu nog in een appartement met balkon, waardoor wij alsnog meestal binnen eten. Op het balkon is het dan meestal te warm (of nog net iets te koud) waardoor dat niet ideaal is. Als je wel lekker een tuin hebt, word ik daar altijd erg blij van.

Varen

In Nederland zijn er genoeg plekken en natuurgebieden waar je heerlijk kan varen. Op een zomerse dag is dat heerlijk om te doen. Vaak heb je op de boot ook nog een beetje een windje en voelt het wat minder benauwd dan wanneer je pal in de zon op je terras zit. Zoek wel een gebied uit waar het niet (mega) druk is, want ik kan me voorstellen dat dan de lol er een beetje af is. Is het water nog te koud om te zwemmen? Met je voeten in het water zorgt ook al wel voor verkoeling.

IJsjes maken

Zodra het een beetje lekker weer word, zijn ijsjes altijd goed! Aangezien ik het geen goed idee vind om dagelijks een magnum weg te werken (mijn personal body plan coach waarschijnlijk ook niet), is zelf ijsjes maken een goed idee. Je kan variëren met verschillende soorten fruit, kwark, water of lekker met wat chocola. Stop ze even in de vriezer en geniet heerlijk van (redelijk) verantwoorde ijsjes!

Een avondwandeling maken

Wanneer het ’s avonds al wat is afgekoeld, is het vaak heerlijk om een wandeling te maken. Je kan nog lekker zonder jas, en met een beetje mazzel ook nog wel in je korte broek. Vaak zijn de luchten mooi en is hangt er een fijn sfeertje in de stad. Als je geluk hebt in de buurt van de natuur te wonen, is het daar vaak ook genieten. Erop uit dus! En dan heb je ook meteen die kcal van dat ijsje weer weggewerkt.

 

Oh en niet onbelangrijk! Drink genoeg water en smeer je goed in. Twee dingen waar ik niet zo’n ster in ben maar wel belangrijk om niet te vergeten.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.