ochtendmens
Persoonlijk

4 voordelen van een ochtendmens zijn

De mensen die mij een beetje kennen weten: ik ben echt geen avondmens. Als ik na 10’en nog reageer op een berichtje van collega’s/vriendinnen krijg ik vaak de opmerking dat ik maar beter kan gaan slapen. Als ik dan rond een uur of 11 nog reageer is iedereen helemaal verrast. Haha! Het klopt ook dat ik meestal echt op tijd in bed lig. Voordeel is dan wel dat ik echt een ochtendmens ben. Daar heb ik ook zeker een hoop aan!

Voordelen van een ochtendmens zijn

Geen probleem met vroeg opstaan

Over het algemeen vind ik het geen probleem om op tijd uit bed te gaan. Mijn wekker gaat elke ochtend om 06.45, maar ook al zal hij eerder gaan: ik kom er aan! Zodra mijn wekker gaat zit ik rechtop en ben ik ‘aan’. Geen snooze, geen rustig wakker worden: gaan met die banaan. Voor mijn omgeving is dat soms iets minder want als ik ‘aan’ ben betekent dat ook dat ik praat haha.

Nuttig gebruik maken van mijn tijd

Doordat ik op tijd wakker ben, kan ik vaak al een hoop doen. Soms heb ik in het weekend om 10.00 uur ’s ochtends al van alles schoon gemaakt of veel aan mijn blog geschreven. Dat scheelt dan maar weer! Ook met sporten is het een voordeel, ik ben dan al lekker op tijd klaar. Heb ik nog wat aan mijn dag!

Geen ochtendhumeur

In principe (uitzonderingen daar gelaten) heb ik nooit last van een ochtendhumeur. Zoals ik al zei sta ik aan zodra ik wakker word en meestal is dit ook in positieve zin. Geen gemopper en gezeur of een rothumeur. Een zonnetje in huis 🙂

Geen gehaast

Doordat ik het prima vind om op tijd uit bed te gaan, hoef ik me ook niet te haasten. Overigens heb ik daar ook een hekel aan dus dat zou me echt ontzettend storen. Ruim voordat ik weg moet gaat de wekker waardoor ik alle tijd heb. Soms doe ik voor mijn werk nog even de was, check ik mijn blog of ruim ik de vaatwasser uit. Fijn dat ik dat dan al gedaan heb.

Heeft het dan geen nadelen?

Oh uiteraard wel! Over het algemeen ben ik in de avonden echt sjaak-afhaak. Ik ben blij dat ik geen avondwerk heb want dan zou ik niet trekken. Op feestjes ben ik er snel zat van (nou ben ik ook geen feestbeest) en ook in de weekenden haal ik 00.00 uur over het algemeen echt niet. Voor mij niet echt een probleem maar voor mijn omgeving soms wat minder. Mijn ochtenden zijn zeer productief maar het sociale leven is toch echt meer in de avonden. Daar moet ik me dan soms even toe zetten

 

Overigens wil ik ook graag sporten in de ochtend omdat ik zelf redeneer: ik vind het geen punt vroeg op te staan, dus kan ik ook vast sporten. Dit is alleen tot nu toe nog niet een succes. Iets met doorzettingsvermogen en gewoon doen denk ik. Voor een tentamen (toen ik nog op school zat) of voor werk ga ik er namelijk gerust een uur eerder uit. No problemo. Nog even mijn mindset aanpassen dus.

 

Ben jij meer een ochtend- of een avondmens?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.