blij lente
#100happydays,  Persoonlijk

6 dingen waar ik blij van word in de lente

Lente! Ik schreef al eerder over hoe blij ik daar van word. Nu het inmiddels alweer bijna eind april is (time flies), zitten we er volop in. Het weer werkt helaas nog niet altijd mee, maar op de goede dagen word ik er erg blij van.

6 dingen waar ik blij van word in de lente

  1. Wakker worden terwijl het zonnetje al waterig schijnt – daar word ik blij van! Het is een stuk lekkerder op staan als het lekker weer is en al licht is. Ik krijg daar meteen meer energie van.
  2. Niet meer altijd dikke jassen en sjaals dragen – ik was niet zo blij met mijn winterjas. Helaas kon ik geen leuke andere vinden maar ik was blij toen hij de kast weer in kon. Mijn zomerjas vind ik wel erg leuk en ik ben ook blij dat ik die weer aankan. Op sommige dagen heb ik er nog een sjaal bij om, maar het kan ook vaak al zonder.
  3. Bloemen – tulpen, ranonkels, narcissen, je ziet ze overal! Niet alleen mijn woonkamer is met regelmaat gevuld met bloemen, ook de (gemeente)tuinen zien er een stuk vrolijker uit. Overal komen de bollen uit, staan er viooltjes en worden de bomen weer groen. Bloesem hoort daar ook bij! Dat vind ik zulke mooie bomen. Jammer dat ze altijd maar eventjes bloeien, maar de week dat ze bloeien word ik er erg blij van.
  4. Niet meer in het donker thuis komen – vanuit werk dan. Ik vind het heerlijk dat het ’s avonds nog licht is als ik thuis kom en het zonnetje ook nog schijnt. Met een beetje mazzel is het gewoon ook nog lekker om buiten te zijn. Ideaal om het balkon te eten of nog even wat op het terras te gaan drinken.
  5. Buiten zijn – genieten. Ik geef toe, in de winter ben ik een stuk minder vaak buiten te vinden dan in de lente/zomer. Ik vind de winter echt niet verschrikkelijk, maar die kou de hele tijd.. Een lekker stukje wandelen of buiten hardlopen word ik niet blij van in de winter. Af en toe een keertje prima, maar ik doe het niet altijd voor mijn plezier. In de lente word ik er een stuk blijer van en wil ik ook echt wat vaker naar buiten.
  6. Terrassen – eten en drinken. Over het algemeen ben ik niet iemand die hele avonden op het terras zit, maar ik vind het heerlijk om een drankje te doen of te lunchen of het terras. Met name met mijn kantoorbaan is het soms echt even lekker om kantoor te ontvluchten en onze lunchpauze in het zonnetje te houden. Heerlijk!
  7. IJsjes – het mag weer. Ergens in april gaan de meeste ijssalons weer open en kan je weer lekker ijsjes halen. Ik geniet daar van! Ik heb er dan ook al meerdere gehad.. mijn favoriete smaken zijn cookies, framboos en stroopwafel. Bij de ijssalon beneden hebben ze nu ook Tony Chocolony ijs, ik ben erg benieuwd.

Word jij ook altijd zo blij van de lente? 

 

 

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.