december
Persoonlijk

December – the most wonderful time of the year

De leukste maand van de winter is aangebroken. Heerlijk! Ik kan niet zeggen dat ik heel erg houd van koud, regen, sneeuw en ijs (want: bah gladde wegen). Maar oh wat is december toch een fijne maand. De gezelligheid, de donkere avonden, kaarsjes, de kerstboom, en niet te vergeten: alle gezelligheid die de feestdagen met zich meebrengen.

Gister was het natuurlijk pakjesavond. Elk jaar weer sloven we ons uit met gedichten, krijgen we leuke cadeautjes en combineren we het vaak met eten. Met hele gezin zaten we gisteren gezellig bij ons thuis sinterklaas te vieren met cadeautjes onder de kerstboom (dat dan weer wel).

Nu sinterklaas is geweest kunnen we ook ein-de-lijk weer Skyradio luisteren. Op het werk discussiëren we al twee weken heftig over welke radiozender we luisteren (ja ik heb het over jullie). Skyradio liep al vast op de zaken vooruit en had tussendoor al kerstliedjes. Menig discussie hebben we er al over gevoerd, maar gelukkig: vanaf vandaag mogen de kerstliedjes aan (de anti-kerstliedjes-voor-sinterklaas-facebook-pagina kan weer opgedoekt worden :-)).

December

Ik houd van december.
Van sinterklaas, waarbij ik stiekem nog de intocht op tv gewoon kijk, elk jaar weer te laat begin met dichten en we gezellig samen zijn mét of zonder cadeautjes.
Van kerst, waarbij ik dit jaar al zo in de kerststemming was dat ik afgelopen maandag de kerstboom al heb gezet. Een heerlijk weekje vrij en ik wilde graag de hele week al tegen de kerstboom aankijken. Met als gevolg dat we sinterklaas hebben gevierd met de kerstboom.
Van oud en nieuw, waarbij ik elk jaar oliebollen, appelflappen en sterretjes bak met mijn moeder (ook nog eens een hele lekkere traditie!). En dat eigenlijk nooit zo gaat als dat je gepland had.

En van alle dagen er tussen in waarbij de avonden donker zijn, de kaarsjes aan kunnen, het best normaal is om met een dekentje op de bank te zitten en het fijn is met vrienden en familie.

Laat ik nou mazzel hebben dat december 31 dagen duurt ;-).

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.