Persoonlijk

Do more of what makes you happy

Laatst las ik een verhaal over het indelen van je leven in een taart. Vroeger, toen je op de basisschool zat, leerde je waarschijnlijk breuken met een taart, pannenkoek of pizza. Iets wat maar rond en lekker was :-). Hier werd als tip gegeven dat je jouw leven ook in kon delen in een pizza. Op deze manier kun je duidelijk en overzichtelijk zien waar jij je tijd aan besteedt en of dat ook hetgeen is waar je het aan wil besteden.

In eerste instantie dacht ik: een taart?! Waarom?

Maar na wat langer nadenken snapte ik het nut en heb ik het voor mezelf bekeken.

Jouw werkelijke taart

Wanneer je kijkt naar jouw leven nu en hoe het is ingedeeld, hoe is de verdeling dan? Besteed jij bijvoorbeeld in verhouding heel veel aan je werk? Of ben je juist heel veel bezig met het huishouden.

Voor mijn zijn er een paar dingen erg belangrijk:
1. Met stipt op nummer 1, staan voor mij familie & vrienden (waaronder vriendlief natuurlijk)

2. Ons huis, en alles wat daarbij komt kijken (huishouden, boodschappen, koken etc.)

3. Werk, zowel mijn huidige werk, als de uren die ik al besteed aan mijn nieuwe job

4. Hobby, mijn blog, maar ook mijn bulletjournal, handlettering, wederom ons (toekomstige) huis

5. Sport, het is een haat liefde verhouding maar een enkele keer besteed ik er tijd aan 🙂

Wanneer je dit voor mij in een taart zou zetten, geeft dit een bijzondere weergave.

HUIDIG

Zoals je ziet: werk heeft op dit moment een groter aandeel in het plaatje. Ik heb mijn huidige werk en in de avonden en weekenden doe ik af en toe ook al iets voor mij nieuwe job. Sport staat helemaal niet in het rijtje. Ik heb al weken geen sportschool gezien (oeps…) en hardlopen o.i.d. is ook absoluut niet gebeurt.

Maar wat zou dan wel een ‘ideale’ situatie zijn?

Wellicht bovenstaande?

Dat ik een groot deel van mijn tijd aan werk besteed is zo, en zal ook zo blijven. Gelukkig vind ik mijn huidige én mijn nieuwe job ook ontzettend leuk, dus is dat helemaal geen probleem. Het zou alleen prettig zijn wanneer er een betere balans is. Sowieso zal dit binnen nu en twee maanden al zo zijn, maar wellicht dat dat eerder al een beetje kan verschuiven.

Wel zou ik meer tijd willen besteden aan familie & vrienden (wie niet?) en meer aan mijn hobby’s. De afgelopen periode heb ik mezelf simpelweg de tijd niet gegund voor mijn blog, terwijl ik dat juist ontzettend leuk vind (en daar energie van krijg). Mijn blog is ook juist de plek om gedachten op een rijtje te zetten en leuke dingen te schrijven. Zonde dus als ik mezelf daar geen tijd voor gun!

En sporten…..
Ik heb de afgelopen weken zo vaak de vraag gekregen of ik nog personal body plan ‘doe’ en of ik nog sport. Nee, ik sport niet. Ik ben sowieso de afgelopen maand niet in de sportschool geweest. Ja ik ‘doe’ nog wat met personal body plan maar dat beperkt zich tot het af en toe invoeren van mijn eten. In een andere blog zal ik er meer over vertellen.

In de ideale situatie zou het natuurlijk mooi zijn als ik daar wel meer tijd aan zou besteden.

Hoe zit dat bij jou? Besteed jij je tijd zoals je deze zou willen besteden?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.