Lijstjes
Lijstjes

Efficient met lijstjes

Lijstjes! Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik gek ben op lijstjes. Het liefst maak ik overal een lijstje voor. Heerlijk om dan vervolgens ook af te strepen wanneer ik de taak heb voldaan. Op mijn werk gebruik ik heel vaak lijstjes en meestal moet ook het thuisfront er aan geloven.

Voor mij zijn lijstjes belangrijk om meer overzicht te creëren en prioriteiten te stellen. Wanneer ik het lijstje zie weet ik precies wat er nog moet gebeuren en kan ik snel scannen welke dingen het meest belangrijk zijn. Lijstjes zijn dan bij mij ook vaak niet alleen to-do lijstjes. Het kan eigenlijk over werkelijk van alles gaan.

Twee nuttige apps

Om het overzichtelijk en efficiënt te houden, gebruik ik twee apps voor het bijhouden van mijn lijstjes. Voordeel van onderstaande apps is dat je bij beide ook gewoon weg kan vinden, net als op papier.

  • Google Keep: op mijn werk maak ik momenteel gebruik van Google Keep. Ik heb geen vaste werkplek waardoor ik zo min mogelijk op papier probeer te werken. Voordeel aan Google Keep vind ik dat het gekoppeld is aan mijn werkaccount (ook google), dat ik meerdere lijstjes kan aanmaken, en dat ik deze in een overzicht kan zien. Doordat ik het in een overzicht kan zien, weet ik gedurende de dag precies wat er nog moet gebeuren en voor welke onderwerpen. Google Keep geeft je lijstjes weer als sticky notes, waardoor je het ook voor notities makkelijk kan gebruiken. Dingen die ik steeds weer vergeet of handigheidjes zet ik dan op een sticky note. Zo heb ik direct het volledige overzicht.
  • Wunderlist: thuis gebruik ik voor alles Wunderlist. Het fijne aan Wunderlist vind ik dat je lijstjes kan delen (dit kan overigens ook met Google Keep). Zo heb ik samen met mijn vriend verschillende lijstjes gedeeld (zoals bijvoorbeeld ons boodschappenlijstje). Op het moment dat de melk op is, kan hij dit direct op het lijstje zetten. Als ik dan in de supermarkt mijn lijstje open weet ik meteen dat ik de melk ook mee moet. Naast ons boodschappenlijstje, heb ik ook nog een hoop andere lijstjes. Zo heb ik verlanglijstjes voor meerdere personen. Als mijn moeder zegt ‘goh dat boek wil ik graag nog hebben’ schrijf ik dat meteen op. Handig voor het moment dat ik een cadeautje moet halen. Daarnaast heb en daarnaast heb ik zelf nog een hoop andere lijstjes. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld lijstjes met films/series die ik graag wil kijken en dingen die ik wil onthouden.

Weekplanner

Naast deze handige apps, vind ik het ook heel fijn om dingen op te schrijven. Het is dat ik voor mijn werk alles digitaal doe en ik mijn privé agenda digitaal deel met mijn vriend, anders kocht ik graag ook nog een agenda. Vroeger als ik dan eindelijk weer een nieuwe schoolagenda mocht uitkiezen, kon ik daar erg blij van worden. Het liefst zou ik er nu ook gewoon nog één naast hebben. Voordeel van schrijven is dat ik het kan markeren met higlighters en daardoor nog overzichtelijker kan maken.

In het weekend pak ik (meestal) mijn weekplanner erbij. Ik noteer dan voor elke dag wat we gaan eten en welke dingen er eventueel nog zijn in de avond. Als ik bijvoorbeeld op tijd wil sporten noteer ik dat ook, zodat we daar rekening mee kunnen houden. Extra handig is dan ook dat mijn vriend het direct weet op het moment dat hij eerder thuis is. Als ik mijn weekplanner invul, maak ik direct het boodschappenlijstje in Wunderlist en is dat ook direct klaar. Super handig dus!

Werken jullie ook zoveel met lijstjes?

Grote kans dat er op mijn blog dus ook een hoop lijstjes gaan verschijnen… ik kan er zo al een paar bedenken 🙂

Deze weekplanner heb ik trouwens gekocht bij de HEMA voor maar €2,50! Je vindt hem hier.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.