#100happydayschallenge
#100happydays

Finish: mijn #100happydayschallenge

Gisteren stopte mijn #100happydayschallenge en ben ik 100 dagen bezig geweest met het bewust worden van happy momentjes. Eh, waarom ook alweer? Eerder gaf ik al een goede reden:

Uiteraard zijn de resultaten die zojuist genoemd werden, direct een reden om mee te doen! In dat geval is er alleen een win-win situatie. Wat valt er te verliezen? Daarnaast geeft 100 happy days een goede reden:

We leven in tijden met drukke agenda’s. Terwijl het leven voorbij vliegt, is er minder tijd om van je leven te genieten. de mogelijkheid om er van te genieten, is de weg naar een gelukkig leven. 71% van de mensen probeerde deze opdracht te vervullen, maar gaven als reden het gebrek aan tijd op. Deze mensen hadden gewoon geen tijd om blij te zijn. Heb jij tijd?

Inmiddels zijn de 100 dagen voorbij, en ben ik er de afgelopen periode actief mee bezig geweest.

Hoe is het gegaan?

Zoals ik eerder al aangaf, vond ik het lastig om elke dag een foto te maken van een happy momentje. Niet omdat ze er dan niet zijn, maar omdat het moment dan alweer voorbij was. Ik kon daardoor niet elke dag een foto plaatsen en soms baalde ik daar wel van. Dat was toch de afspraak? Ik probeerde me dan constant te realiseren dat het niet gaat om het plaatsen van die foto, maar om het genieten van het moment. En dat is dan goed gelukt! Ik besefte me heel goed dat het een happy moment was, alleen had ik dan geen foto. Volgens mij alsnog geslaagd dus.

Op de iets mindere dagen (die heb je soms ook) vond ik het soms lastig om een geluksmomentje te vinden. Als ik dan even terugkeek op een leuk moment werd ik daar alsnog blij van. En soms (heel soms) is je dag ook misschien niet zo leuk. Dat kan. Maar gelukkig zijn er dan nog een hele hoop andere dagen die wel voor geluksmomentjes zorgen.

Mijn 100 dagen

Nu ik dit overzicht zie, vind ik het ook leuk om te zien dat ik bij de meeste foto’s ook nog een herinnering heb. Daar word ik dan meteen weer blij van 🙂

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More

En nu?

Nu de 100 dagen voorbij zijn, ga ik natuurlijk niet in een keer niet meer happy zijn. Ik wil graag bewust blijven van alle momentjes en soms zal ik mezelf daar even toe moet zetten (zo ben ik nou eenmaal). Ik denk dat deze 100 dagen wel al goed heeft geholpen in mijn bewustwording, dus dat komt helemaal goed.

En, ik blijf natuurlijk foto’s plaatsen van de leuke en de (misschien ook) minder leuke momentjes. (Er komen ook nog een hoop mooie vakantiekiekjes aan!)

Volg jij me al? 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.