happiness planner HEMA
#100happydays

Happiness planner van de HEMA

Ik ben altijd helemaal weg van boekjes, schriftjes, schrijfblokjes en het liefst koop ik direct de hele winkel leeg. De laatste jaren heb ik inmiddels geleerd dat ik dat niet moet doen, want meestal verdwijnen ze halfleeg ergens in de kast. Toen ik een tijd terug de zolder op ging ruimen vond ik hoop notitieboeken van vroeger waar ik een paar pagina’s in had geschreven, en toen weer had weggelegd. Ik vind ze dan zo mooi dat ik het zonde vind er in te schrijven, dus het moet supernet. Lukt dat niet, dan haal ik het er met dezelfde vaart weer uit. Of stop ik met schrijven, want dat is toch wel zonde van het boekje.

De happiness planner van de HEMA

Via mijn nichtje hoorde ik over de Happiness Planner van de HEMA. In eerste instantie was ik natuurlijk een beetje sceptisch. Weer een boekje die ik na twee weken schrijven waarschijnlijk weer aan de kant leg. Gezien de leuke prijs (€3!) kan je bijna geen miskoop begaan, vandaar dat ik hem dus toch maar heb gekocht. Ik had al een hoop andere blogs gelezen erover (zoals die van Vaker Vrolijk) en begreep dat hij moeilijk te verkrijgen was. De HEMA bij mij in de stad had er gelukkig een hele hoop liggen. Ik heb er direct eentje aangeschaft voor mij en voor mijn nichtje.

Hoe ziet de planner eruit?

De HEMA heeft goed werk verricht want ik vind het boekje er erg leuk uit zien! De kleur roze, de goudkleurige letters en rand van de bladzijden en de handige bladwijzer. Aan de binnenkant heb je voor elke dag twee bladzijden met de volgende categorieën:

 • Good things about today
 • Plans for tomorrow
 • Great ideas


Verder vind je tussendoor enkele quotes en is er een maandplanner (vier weken). De linkerpagina is dan: what makes me happy en op de rechterpagina staat een planner voor de hele maand.

Gebruik van de planner

Los van dat ik het idee superleuk vind en het boekje er leuk uit ziet, is het natuurlijk wel ook handig als je hem daadwerkelijk gebruikt. Ik vind het fijn dat er geen data staat per pagina, waardoor ik niet de verplichting voel het elke dag in te vullen. Uiteraard werkt het dan misschien het beste, maar voor mij werkt het niet. Op het moment dat ik een dag vergeet en het had wel per dag gemoeten, had ik hier van gebaald. Nu kan ik het invullen zoals ik wil!

Good things about today

Positief aan dit boekje vind ik dat je echt even bewust nadenkt over wat er leuk was aan jou dag. Dit is dan ongeveer met dezelfde mindset als de #100happydays challenge die ik gestart ben. Even stilstaan bij de leuke momenten van een dag, kan je soms al een stuk positiever gestemd maken. Je denkt al gauw aan de negatieve dingen, deze vraag is dus zeker positief!

Plans for tomorrow

Het onderdeel ‘plans for tomorrow’ gebruik ik persoonlijk wat minder. Ik vind het niet een toevoeging als ik mijn to do lijst daar in ga vullen (die heb ik namelijk ergens anders verzamelt) dus ik gebruik het alleen wanneer het bijvoorbeeld om een goed voornemen gaat. Stel, ik wil graag morgen minimaal twee liter water drinken dan zou ik dat op kunnen schrijven. Zelf doe ik het vaak alsnog niet, het voegt voor mij niet wat toe.

Great ideas

Dit is natuurlijk een leuk onderdeel. Tenminste, als je ook veel grote/goede ideeën hebt. Deze vind ik dus ook wat lastiger te gebruiken. Soms heb ik bijvoorbeeld echt een goed idee voor een blog, maar dan noteer ik dat bij mijn lijstjes over mijn blog. Of ik bedenk iets als cadeautje voor iemand, maar dan noteer ik dat ook ergens anders. Soms loop ik dus nog een beetje te puzzelen wat ik daar dan moet neerzetten.

What makes me happy

Bij de maandplanner hoort ook het onderdeel, what makes me happy. Deze vind ik dan wel weer erg fijn! Even stilstaan bij waar ik überhaupt blij van wordt vind ik prettig. Ik kan hier niet de hele pagina mee vullen (ik word niet van oneindig veel dingen blij :-)), maar het is goed om er bij stil te staan.

Maandplanner

De maandplanner is voor mij dan weer wat minder nuttig, want ook deze heb ik ergens anders staan.

Wat vind ik van de planner?

De conclusie hieruit is wel dat ik sommige onderdelen ontzettend leuk vind! Echter, staat er voor mij ook een hoop in wat ik niet direct gebruik. Voor drie euro vind ik het niet erg als enkele pagina’s leeg blijven, maar dat is natuurlijk niet het doel van het boekje. Zeker een goed boekje om je bewust te worden van de mooie momentjes, maar de overige dingen vind ik niet direct van toegevoegde waarde.

 

Heb jij de planner al en hoe gebruik jij hem?

15 reacties

  • Mariska

   Dat kan! Ik begreep al dat ze lang niet overal verkrijgbaar waren 🙂 Online inmiddels ook niet meer dacht ik… misschien ivm de spellingsfout!

 • Nadine

  Ah, ik hou van zulke boekjes! Ik word echt blij van mooie notitieboekjes en deze happiness planner ziet er ook tof uit! Ik denk alleen niet dat ik hem ga aanschaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten, maar waarschijnlijk vul ik het een paar keer in en daarna blijft hij ergens in de kast liggen…

  • Mariska

   Ja ik begrijp dat heel goed! Ik vind het ook altijd erg lastig om zulke dingen vol te houden.En als je te veel hebt voegt het ook niet direct iets toe..

 • marije

  Ik vond hem ontzettend leuk en heb echt een paar keer ermee in mijn handen gestaan maar toch steeds weer terug gelegd. Ik heb al zoveel boekjes. Alleen maakt deze je dan weer bewuster van de mooie dingen in het leven.

  Misschien had ik hem toch moeten kopen .. hahaha

  • Mariska

   Ja dat heb ik ook hoor! Ik heb al zoveel…. deze voegt wel echt wat toe! (met die gedachte kan je waarschijnlijk nog 20 boekjes kopen) maar toch erg leuk.

 • Romy

  Wat lief dat je mijn blog noemt! Dankjewel! Ik ben zelf erg enthousiast over deze planner, maar dat komt mede doordat ik tot nu toe niet echt een agenda bijhield en de planpagina’s dus ook goed kan gebruiken. Maar inderdaad, voor dit geld maakt het niet eens zo uit als je niet alle pagina’s vol schrijft 🙂 Tof dat je de happiness planner hebt weten te bemachtigen!

  • Mariska

   Haha ja erg he? Ik vind het ook wel echt een storende fout. Ik vond het boekje aan de binnenkant alleen zo prettig dat ik dacht, ik kijk er wel over heen. Zie het nu vaak ook niet eens meer 🙂

  • Mariska

   Ja snap ik! Heb ik ook. Doordat ik mezelf niet verplicht om er in te schrijven is dat voor mij wel oke. Het werkt ook alleen als je er inschrijft omdat jij het wil, niet omdat je vindt dat het moet 🙂

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.