Fit & gezond

Hardlopen, hoe dan?

Hardlopen … ik heb er een haat-liefde verhouding mee. Wanneer ik anderen hoor over het aantal km’s dat ze hebben hardgelopen of over de wedstrijden die ze hebben gedaan, ben ik een stiekem altijd een beetje jaloers.

Vroeger toen ik klein was…

Ooit, hadden mijn beste vriendinnetje en ik ook bedacht dat we wel konden gaan hardlopen. Het kost tenslotte geen geld, we konden het doen wanneer we wilden en samen was ook best gezellig. Ik had nog niet echt goede schoenen, dus ik ging op mijn gympies mee.

We hadden ons flink verkeken op het rondje wat we wilden lopen. Hierdoor gingen we al snel over op wandelen en kletsen. Dat is toch ook veel gezelliger?

Omdat ik ook andere sporten deed, heb ik me er toen een hele tijd niet meer aan gewaagd. We hebben het nog wel eens besproken (zo ook op een snikhete dag = geen succes), maar we zijn er niet meer vol voor gegaan.

Ik probeer het nog steeds

Nu, een aantal jaar later doe ik niet meer actief aan andere (team) sporten en ben ik elke keer weer opnieuw bezig met de sport die ik wil gaan doen. Ga ik naar de sportschool, ga ik hardlopen of ga ik aan een teamsport mee doen?
Eerder heb ik meegedaan aan een hardloopgroepje en merkte ik dat ik er na verloop van tijd meer plezier in kreeg. Vijf kilometer voelde voor mij nog als een onmogelijke opgave, maar ik had wel het idee dat het eventueel mogelijk was.
Toen ik daar weer mee stopte, was het snel gedaan. Zo lang als je doet over het opbouwen van het aantal kilometers, zo snel is het weer verdwenen. Af en toe loop ik nu nog wel hard, maar om iets op te bouwen is dat natuurlijk niet voldoende. Ik ben al blij dát ik ga en dat ik een aantal kilometer loop. Een run klinkt voor mij nog steeds (en alweer) als een onmogelijke opgave.

Ik kan genoeg redenen bedenken waarom ik het wel zou moeten doen. Gek genoeg merk ik ook wel dat ik het leuk vind als het goed gaat. Dat lijkt me toch een goede motivator 🙂

Nu de lente in aantocht is (al zag ik alweer een regenachtig weekend in de voorspelling) wellicht een goed moment om het weer op te pakken. Eén keer in de week moet toch lukken?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.