Persoonlijk

Het starten van een nieuwe blog

Het starten van een blog, is meer dan alleen wat ‘schrijven’.
Inmiddels ben ik een hoop aan het puzzelen maar ben ik er al achter dat er veel bij komt kijken!

Zo moet je onder andere een blognaam bedenken, een hostingpakket uitzoeken en een thema kiezen (wat nog relatief eenvoudig is). Maar je website moet ook nog volledig worden ingesteld en zijn er allemaal nog dingen waar je om moet denken.

De website doet het nu (gelukkig), de eerste blog is geplaatst en ik heb mijn thema gekozen.
Volgende stap is nu het optimaliseren, plugins downloaden, internet napluizen wat ik allemaal het beste kan doen. Als ik dat weet, moet ik vervolgens kijken HOE ik dit daadwerkelijk moet doen.

Ik heb al een hoop tips gevonden, maar alle tips zijn welkom! Zo probeer ik bijvoorbeeld nu nog aan de rechterkant, het menu aan te passen. Het staat nu nog overvol..

Daarnaast ben ik druk met het bekijken van andere blogs om te zien hoe zij het hebben aangepakt en te kijken wat ik hier nog van kan leren. Verder moet er nog een leuke stukje ‘over mij’ komen en probeer ik structuur in de categorieën aan te brengen. Kort om, een hoop te doen!

Uiteindelijk zou het ook mooi zijn als de pagina ook via Google goed te vinden is zodat ik ook mensen krijg die mijn blog zullen lezen. Eerst de blog goed opzetten, en dan wordt dat de volgende stap.

Voor nu: tips zijn welkom! Als er goede tips zijn over WordPress of over de weergave van mijn blog, laat het dan weten.

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.