uitdaging
Horeca,  Persoonlijk

Is de horeca wel een uitdaging?

Toen ik, inmiddels 3 jaar geleden, overwoog om weer terug de horeca in te gaan, kreeg ik af en toe vragende gezichten. Men vroeg zich vaak af of het wel verstandig was (‘je hebt hier misschien wel kans op een vast contract!’) en ik heb meerdere keren de vraag gekregen of het wel uitdagend genoeg zou zijn. Nou, dat is het.

Afleiding

In mijn vorige baan mopperde ik met regelmaat over mijn to-do lijst: hij kwam nooit af en er kwam altijd zoveel ad-hoc tussendoor. De helft van wat je gepland had te doen kreeg je die dag niet voor elkaar en ondertussen groeide de takenlijst vrolijk verder.

Ik wist nog niet wat er ging komen.

In de horeca, en zeker in een relatief klein bedrijf als de onze is het onmogelijk dat ik een dag 100% van de tijd op kantoor zit of volledig in de bediening sta. We pakken veel taken zelf op en dat zorgt ervoor dat ik op veel plekken inzetbaar ben. Daarnaast ben ik de aangewezen persoon om op veel vragen een antwoord te geven en lopen er constant gasten om ons heen (gelukkig!). Mij volledig afsluiten is een uitdaging. En al zou ik het doen…. ze weten je altijd te vinden.

Afwisseling

Goed, die to-do lijst is nooit af en met mijn hoofd dat nooit stopt met denken is dat ook een onmogelijke opgave. Mocht de unieke situatie ontstaan dat ik in de buurt kom van een lege to-do lijst, zal ik waarschijnlijk zelf al weer 100 dingen bedenken die ik ook wel kan gaan doen.

Een voordeel aan het oppakken van veel taken en verschillende functies, is dat geen enkele week hetzelfde is. Afwisseling gegarandeerd!

De afgelopen tijd heb ik taarten gebakken, offertes geschreven, plantjes gekocht en geplaatst, gasten ingecheckt, procedures uitgeschreven, kastdeurtjes gemonteerd, een avond in de bediening gestaan, een ontbijtdienst gedraaid, roosters gemaakt, contracten ingevoerd, personeel aangestuurd en ondertussen ook nog de website en social media bijgehouden. En dit is nog maar een klein deel van de vele werkzaamheden. Saai? Zeker niet. Een uitdaging? 100%.

En die to-do lijst?

Het zou leuk zijn als bovenstaande werkzaamheden op mijn to-do lijst stonden en ik die zo kon afvinken. Maar de bloemist waar de tulpen uitverkocht waren waardoor we ineens naar de stad moesten? Oeps, niet ingecalculeerd. De menukaart voor het eerste diner voor onze hotelgasten (YES!). O ja, die hadden we wel bedacht maar had ik nog niet uitgewerkt. Een vacature die ineens ontstond en gasten die maar bleven bellen (YES!): nee, de tijd die ik daar aan kwijt was, vergeet ik ook altijd in te plannen.

Ik weet het zeker: die to-do lijst komt nooit af. Is dat vervelend? Misschien. Ik weet niet beter… en stiekem denk ik dat ook het beste functioneer met een oneindig to-do lijst. Laat mij maar rennen! Ik geniet wel van die uitdaging!

Eén reactie

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.