kaartjes
Persoonlijk

Kaartjes sturen: is dat inmiddels ouderwets?

Volgens mij is het al jaren zo dat er steeds minder post wordt bezorgd. De brieven van de overheid krijg je tegenwoordig via je eigen account, communicatie gaat vaak via de mail en als je vrienden/familie wil spreken stuur je even een appje. De enige kaartjes die structureel nog verstuurd worden zijn (denk ik) geboortekaartjes, trouwkaartjes en overlijdenskaarten. Al zullen er ook wel mensen zijn die de bruiloft alleen maar aankondigen via een kanaal als Facebook.

Kaartjes sturen is leuk, krijgen is nog leuker!

Ik vind het al jaren ontzettend leuk om kaartjes te krijgen en bewaar ze dan ook vaak. Ergens heb ik nog een doos vol met kaartjes die ik heb gekregen. Vakantiekaartjes van vriendinnen op de middelbare, een kerstkaart van mijn eerste vriendje en een hoop verjaardagskaarten. Wat ik er mee moet? Geen idee. Maar ik vind het zo nu en dan leuk om even terug te kijken.

Inmiddels kan ik me niet meer herinneren wanneer ik een kaartje heb verstuurd vanaf mijn vakantieadres, misschien een paar jaar terug vanaf de camping? Over het algemeen hoor ik ook vaak dat mensen deze niet meer versturen. In veel gevallen ben je zelf toch sneller terug dan dat de post is gearriveerd. Maar is het dan niet meer leuk om een kaartje te krijgen?

Vind ik wel! Met mijn verjaardag vind ik het altijd nog ontzettend leuk om kaartjes te krijgen en ook met kerst vind ik het leuk als er kaartjes binnenkomen.

Zelf sturen

Omdat ik het zelf zo leuk vind om kaartjes te krijgen, is het natuurlijk wel ook belangrijk dat ik ze verstuur! Vanuit Wenen verstuurde ik soms een kaartje naar Nederland omdat ik er niet bij kon zijn met een verjaardag bijvoorbeeld. Daarnaast kreeg ik van mijn moeder en tante ook af en toe een kaartje. Leuke post is dat!

Nu verstuur ik zelf ook soms kaartjes met verjaardagen en uiteraard ook met kerst. Ik kom er vaak pas op de dag zelf achter dat iemand jarig is dus een kaartje sturen werkt dan niet altijd meer. Toch probeer ik er vaak wel aan te denken! Een nieuwe baan, een nieuw huis, een verjaardag? Genoeg redenen om een kaartje te versturen!

Kaartjes

Een tijdje terug heb ik verschillende kaartjes besteld zodat ik een klein voorraadje heb. Ik vind bij de Bruna en Hema ook vaak veel leuke kaartjes maar die zijn meteen ook wat duurder. En het is altijd handig om kaartjes in huis te hebben! De laatste kaarten heb ik besteld bij Kaartje van Papier. Ik heb nu dus een mooi voorraadje liggen. Handgeschreven kaarten zijn tenslotte wel het leukst! Als ik dat niet meer kan regelen verstuur ik een hele enkele keer nog via Greetz.nl o.i.d. maar eigenlijk vind ik handgeschreven kaartjes toch echt wel het leukst.

Versturen jullie nog vaak kaartjes?

12 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.