kaartjes
Persoonlijk

Kaartjes sturen: is dat inmiddels ouderwets?

Volgens mij is het al jaren zo dat er steeds minder post wordt bezorgd. De brieven van de overheid krijg je tegenwoordig via je eigen account, communicatie gaat vaak via de mail en als je vrienden/familie wil spreken stuur je even een appje. De enige kaartjes die structureel nog verstuurd worden zijn (denk ik) geboortekaartjes, trouwkaartjes en overlijdenskaarten. Al zullen er ook wel mensen zijn die de bruiloft alleen maar aankondigen via een kanaal als Facebook.

Kaartjes sturen is leuk, krijgen is nog leuker!

Ik vind het al jaren ontzettend leuk om kaartjes te krijgen en bewaar ze dan ook vaak. Ergens heb ik nog een doos vol met kaartjes die ik heb gekregen. Vakantiekaartjes van vriendinnen op de middelbare, een kerstkaart van mijn eerste vriendje en een hoop verjaardagskaarten. Wat ik er mee moet? Geen idee. Maar ik vind het zo nu en dan leuk om even terug te kijken.

Inmiddels kan ik me niet meer herinneren wanneer ik een kaartje heb verstuurd vanaf mijn vakantieadres, misschien een paar jaar terug vanaf de camping? Over het algemeen hoor ik ook vaak dat mensen deze niet meer versturen. In veel gevallen ben je zelf toch sneller terug dan dat de post is gearriveerd. Maar is het dan niet meer leuk om een kaartje te krijgen?

Vind ik wel! Met mijn verjaardag vind ik het altijd nog ontzettend leuk om kaartjes te krijgen en ook met kerst vind ik het leuk als er kaartjes binnenkomen.

Zelf sturen

Omdat ik het zelf zo leuk vind om kaartjes te krijgen, is het natuurlijk wel ook belangrijk dat ik ze verstuur! Vanuit Wenen verstuurde ik soms een kaartje naar Nederland omdat ik er niet bij kon zijn met een verjaardag bijvoorbeeld. Daarnaast kreeg ik van mijn moeder en tante ook af en toe een kaartje. Leuke post is dat!

Nu verstuur ik zelf ook soms kaartjes met verjaardagen en uiteraard ook met kerst. Ik kom er vaak pas op de dag zelf achter dat iemand jarig is dus een kaartje sturen werkt dan niet altijd meer. Toch probeer ik er vaak wel aan te denken! Een nieuwe baan, een nieuw huis, een verjaardag? Genoeg redenen om een kaartje te versturen!

Kaartjes

Een tijdje terug heb ik verschillende kaartjes besteld zodat ik een klein voorraadje heb. Ik vind bij de Bruna en Hema ook vaak veel leuke kaartjes maar die zijn meteen ook wat duurder. En het is altijd handig om kaartjes in huis te hebben! De laatste kaarten heb ik besteld bij Kaartje van Papier. Ik heb nu dus een mooi voorraadje liggen. Handgeschreven kaarten zijn tenslotte wel het leukst! Als ik dat niet meer kan regelen verstuur ik een hele enkele keer nog via Greetz.nl o.i.d. maar eigenlijk vind ik handgeschreven kaartjes toch echt wel het leukst.

Versturen jullie nog vaak kaartjes?

12 Reacties

 • Naomi Anna

  Ik vind het ook ontzettend leuk om kaartjes te ontvangen. Ik ben sinds kort begonnen met snailmail, waarbij je een penpal hebt in een ander land waar je brieven mee schrijft. Altijd leuk als er weer een envelop op de mat valt!

 • MamasDitjesenDatjes

  wat een leuke post! Ik verstuur lang niet genoeg kaartjes. Ik ben een hele grote fan van handgeschreven post, dus ik stuur wel nog brieven rond. maar kaartjes zijn altijd precies kleine kadootjes vind ik. ik ga ook weer een voorraad aanleggen denk ik!

 • Romy

  Leuk dat je hier een blog aan besteedt, want het is inderdaad eigenlijk zo leuk om kaartjes te versturen. Zelf maak ik al jaren mijn eigen kaarten, dus dat zorgt ervoor dat ik nog regelmatig kaarten verstuur. Ik merk altijd hoe bijzonder mensen het vinden om nog een kaartje te ontvangen en dat maakt mij dan ook weer blij ๐Ÿ™‚ Het is inderdaad soms jammer dat tegenwoordig feel meer felicitaties via bijvoorbeeld Facebook lijken te gaan.

 • Jenny - ikreis.net

  Ik vind het zo leuk om kaartjes te krijgen. Ik bewaar ze ook altijd.

  Eigenlijk zou ik vaker een kaartje moeten kopen en versturen….

 • Andrea

  Ik ben dol op post! Daarom stuur en krijg ik regelmatig een kaartje binnen via postcrossing dat is erg leuk! Het is elke keer weer een verrassing waar een kaartje vandaan komt. Alleen jammer dat de prijzen zo hard stijgen bij post nl anders had ik meer kunnen versturen.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.