Persoonlijk

Het is lente!

Mijn blog ben ik gestart omdat ik het leuk vind om te schrijven maar ook om een stukje vrolijkheid te brengen. Door het schrijven over de dingen die spelen in mijn leven, hoop ik dat ik meer bewust ben van de mooie dingen.De lente die nu begonnen is, kon dus niet op een beter moment komen.
De afgelopen dagen is het (voor mij volledig onverwachts) ineens heerlijk weer in ons mooie kikkerlandje. ’s Ochtends wakker worden met een blauwe lucht en een opkomend zonnetje, beter kan toch niet?

Vanaf mijn slaapkamer kan ik mooi de zon op zien komen en zodra ik wakker word spiek ik altijd even bij de gordijnen om te zien wat het weer vandaag weer brengt. De afgelopen dagen is dit gelukkig alleen maar een heerlijk zonnetje!

Op het moment dat het zo lekker weer is, baal ik stiekem altijd een beetje van mijn fulltime kantoorbaan. De hele dag achter mijn bureau zitten voelt dan soms oneerlijk. Gelukkig ben ik dit weekend lekker buiten geweest. Vitamientjes opdoen. We wonen in de buurt van een natuurgebied en hebben daar lekker gewandeld. We waren zeker niet de enige met het idee om lekker naar buiten te gaan, we zijn een hoop mensen tegengekomen. Ik hoop dat het weer nog even lekker zo blijft… ik kijk nog maar even niet naar de weersvoorspelling. Ik blijf gewoon geloven dat het altijd dit weer blijft (en misschien nog een wat hogere temperatuur).

Lente bloemen!

Naast het lekkere weer is er nog iets waar ik erg blij van word in deze voorjaarsperiode…. TULPEN!

Wat betreft tulpen zet ik het liefst mijn hele huis vol… de vrolijke kleurtjes en het voorjaarsgevoel dat ik er van krijg maken mij helemaal blij. Altijd jammer dat tulpjes niet zo lang bloeien en ik na anderhalve week toch echt nieuwe moet kopen. Maar nu staan er alweer een aantal weken constant tulpen bij ons in de woonkamer (inmiddels ben ik erachter dat tulpen echt water opslurpen, alsof het niets is).

Op ons balkon hebben wij ook een paar bakken hangen waar ik heel enthousiast tulpenbollen heb gepland. Het leek me leuk als ik daar ook nog naar tulpen kon kijken (kan nooit teveel zijn). Deze hebben nog wel wat meer moeite om te gaan bloeien… ik hoop dat ze het vriezen wel overleefd hebben. De eerste groene puntjes zijn al wel boven de grond uit gekomen.

Waar worden jullie blij van in het voorjaar?

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.