Rathaus
Lijstjes

4 dingen die je gezien moet hebben als je naar Wenen gaat

Eerder vertelde ik al dat ik een semester in Wenen heb gewoond. Ik heb dan ook alle tijd gehad om de stad te ontdekken en veel te zien. Voor nu: 4 dingen die je gezien moét hebben. Als je al aan het kijken bent om naar Wenen te gaan, heb je deze bezienswaardigheden vast voorbij zien komen.

Schloss Schonbrunn

Ik was (en ben nog steeds) echt verliefd op Schonbrunn. Wat is dat een ontzettend mooie plek! Het (zomer)paleis is de plek waar keizer Frans Joseph en Elisabeth (Sisi) hebben gewoond. Je kan (een deel) van de vertrekken bekijken en zien hoe zij destijds hebben geleefd. Alleen dat al is erg indrukwekkend. Om het paleis is er een grote tuin te vinden waar je een flinke wandeling kan maken (er is ook hoogteverschil). Ik ben er in het najaar geweest en werd er toen helemaal gelukkig van. De bladeren van alle bomen waren zo mooi verkleurd, dat ik mijn ogen uitkeek. Helaas ben ik niet in het voorjaar geweest maar ik verwacht dat dat ook erg mooi is. Wat mij betreft, zeker een aanrader! Overigens zit er ook nog een dierentuin in Schonbrunn. Mooie dierentuin maar als je voor een citytrip gaat zou ik deze lekker overslaan, dat kan je in Nederland ook wel zien (al hebben zij ook panda’s! Mocht je niet naar Rhenen kunnen… )

Rathaus(platz)

Het Rathaus in Wenen is absoluut een mooie plek! In de avonden is het prachtig verlicht, rondom Kerst is er een grote kerstmarkt en gedurende het jaar zijn er constant activiteiten. Het parkje voor het Rathaus is gezellig om door heen te lopen en het ziet er allemaal erg mooi uit.

Rathaus

AIDA – Konditorei

Als je Sachertorte wil gaan eten (dit hoort eigenlijk wel als je in Wenen bent) ga dan naar AIDA! De inwoners van Wenen zullen mij vast vervloeken dat ik AIDA noem en niet bijvoorbeeld Hotel Sacher. AIDA is een keten die je op meerdere plekken in Wenen zal vinden. Ze hebben er ontzettend lekker gebak (heel veel soorten) en het is er helemaal niet duur. Ik heb de Sachertorte ook gegeten bij Hotel Sacher (die bekend staat om de Sachertorte). Deze is alleen helemaal niet lekkerder, ik vond hem zelfs minder lekker. Het is er duurder en het is een stijve bedoening. Doe mij maar AIDA.

AIDA

De Weense Staatsopera

Ik had nooit verwacht dat ik De Weense Staatsopera zou aanbevelen, maar dat is echt een prachtig gebouw! Wij zijn er ’s avonds een keer heen geweest tijdens een opera. We konden heel goedkoop (voor een paar euro) sta plekken krijgen voor achterin. De opera zelf vond ik niet zo interessant maar het gebouw is echt prachtig. Als je de kans krijgt, het is echt de moeite waard! De kaarten voor een sta plekken zijn alleen een uur (dacht ik) voor aanvang te verkrijgen bij het theater zelf.

 

Als je dus naar Wenen gaat, bezoek deze plekken! Ik kan nog een hele hoop plekken bedenken die je moet bekijken maar misschien volgt dat nog. Deze zijn wat mij betreft echt een pre. En als je eind november/december gaat zijn de kerstmarkten ook echt aan te raden.

 

Ben jij al wel eens in Wenen geweest? 

 

 

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.