BY KEES
Persoonlijk

Lunch @ BY KEES in Heerenveen

Omdat ik vaak ergens lunch of uiteten ga (en daar erg van houd) lijkt het me leuk om jullie daarin mee te nemen. Afgelopen woensdag heb ik samen met een collega geluncht in Heerenveen. Op aanraden van een andere collega zijn wij wezen lunchen bij BY-KEES.

BY-KEES staat voor puurheid, passie & beleving. Wij vinden het belangrijk dat al onze producten zo natuurlijk, biologisch en eerlijk mogelijk zijn. Wij willen jou graag een stukje beleving meegeven door onze sfeer, het interieur en de kwaliteit van onze producten. Wij geloven namelijk dat wanneer dit allemaal samenkomt , er een klein beetje magic ontstaat. And yes, we do think that we can give you that spark.

Zoals de website ook aangeeft staat BY-KEES voor puurheid, passie en beleving. Ik moet eerlijk toegeven dat ik over het algemeen afhaak bij dit soort restaurants. Ik weet graag wat ik eet en ben daarin niet echt een durfal. Een sateetje of een broodje carpaccio met een colaatje voldoet voor mij. Omdat ik wel nieuwsgierig was, zijn we toch hier heen gegaan.

Inrichting

BY-KEES ziet er echt ontzettend leuk uit van binnen. Toen wij er binnenkwamen (rond half 2) was het er ook echt vol. Ze hebben een beneden en bovenverdieping en we konden er nog net bij aan een barretje. Zoals zij zelf ook aangeven vinden zij puurheid e.d. ontzettend belangrijk. De inrichting is dan ook veel met hout en industriële materialen. Leuk om naar te kijken!

De menukaart (voor ontbijt en lunch)

Toen ik de menukaart voor me kreeg was ik eerst erg enthousiast. Het ziet er erg leuk uit! De inhoud vond ik in eerste instantie minder leuk. BY-KEES heeft geen frisdranken zoals cola e.d. maar biologische dranken of net iets anders. Uiteindelijk natuurlijk allemaal prima! Mijn eerste reactie was alleen: UH help…. wat is dit allemaal. (Wat de boer niet kent…..) Dit gold voor mij ook wat betreft het eten. Na mijn eerste help reactie, zag ik eigenlijk dat het allemaal erg lekker leek. Zo zie je maar, een eerste oordeel is niet altijd eerlijk. Na lang wikken en wegen heb ik de bietenburger genomen. Ik ben erg benieuwd!

Btw, als je allergisch bent of het FODMAP dieet volgt, kan je ook bij hen terecht! Ze geven aan welke gerechten dan geschikt voor je zijn.

Mijn bietenburger

Ik moet zeggen, ik was zeer positief verrast! Ik vond het ontzettend lekker en heb er echt van genoten. De bietenburger was zacht en een beetje warm, en had een prettige structuur. Het broodje waar het op zat was lekker knapperig. In eerste instantie vond ik de mango een gekke combinatie, maar eigenlijk vond ik dat ook erg lekker. Ik kan niet anders zeggen dan dat dit echt een aanrader is. Voor jullie info, mijn broodje bevatte het volgende:

Burgerbroodje met een burger van biologische bietjes en havermout, feta, mango en een huisgemaakte basilicum mayonaise

Koffie

Ik ben zelf niet zo weg van koffie, maar BY-KEES heeft ook veel verschillende koffies! Verschillende smaakjes, soorten en zelfs ook ijskoffie. Voor echte koffieliefhebbers is dit volgens mij allemaal heerlijk.

 

Kortom: ben jij binnenkort in Heerenveen en heb je zin in een overheerlijke lunch (ze hebben trouwens ook ontbijt), bij BY-KEES ben je aan het goede adres. Ik ga zeker nog een keertje terug!

4 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.