horeca
Persoonlijk

Mijn bijbaantjes in de horeca

Zoals een heleboel anderen moest ik ook aan het werk toen ik 15 was. Een bijbaantje naast school om wat geld te verdienen en te leren dat je moet werken voor je geld. Zo ben ik op die leeftijd ook terecht gekomen in de horeca. Ik ben ooit begonnen in de afwas, dat vond ik altijd erg gezellig! Ik hoefde niet met die (enge) mensen in het restaurant te praten maar stond wel gezellig tussen de keuken en de bediening. Wat ik me nog goed herinner is dat ik ook weleens hielp in de bediening. Doodeng vond ik dat! Ik wist niet goed wat ik moest zeggen en doen en was bang dat ik dingen liet vallen. Geloof mij, dat is ook echt wel eens gebeurt, haha.

McDonalds

Vanaf mijn vijftiende heb ik een jaar bij de McDonalds gewerkt. Ik was net verhuisd en het leek mij (en mijn ouders) een goede plek om ook mensen te leren kennen. Het is best routine werk maar het kan ook heel gezellig zijn! Daar leerde ik meteen al met drukte om te gaan en leerde ik meteen hoe het was om voor iemand te werken. Als er een bedrijf is dat met strakke richtlijnen werkt is het de McDonalds wel.

Pannenkoekenrestaurant

Vanaf mijn 16e tot mijn 20e heb ik bij een pannenkoekenrestaurant gewerkt. Ontzettend leuk vond ik dat! Vanaf dat moment heb ik wel gewoon in de bediening gewerkt en vond ik het ook niet zo eng meer. Ik genoot het meest van de drukke en overvolle dagen. Als het echt heel rustig was vond ik het maar saai en duurde de dag lang. Juist de dagen dat ik de benen uit mijn lijf liep vond ik het leukst. De snelheid, de gezelligheid en de hectiek zorgde er juist voor dat ik dan op mijn best was. Het zit ook wel een beetje in mijn karakter natuurlijk dat ik houd van dingen regelen en doen, dus dan is zo’n bijbaan ideaal! Ook de gasten van een pannenkoekenrestaurant vond ik erg leuk. Veel gezinnen, veel kinderen en dus veel gezelligheid.

Na het pannenkoekenrestaurant

Op mijn 20e ben ik afgestudeerd en ben ik ook gestopt in de horeca. Ik ben nu aan het werk in mijn vakgebied maar mis de horeca nog steeds wel eens. Op de drukke, zonnige dagen dat de terrassen overvol zitten, zou ik stiekem wel gewoon aan het werk willen gaan. Aanpakken en gaan!

Wat hebben jullie vroeger als bijbaantje gedaan? 

 

3 reacties

 • Iris

  Wat leuk dat je deze baantjes gehad hebt. Ik heb ook een paar jaar in de horeca gewerkt en ik heb zelfs de hotelschool gedaan. Ik ven er uiteindelijk niet in verder gegaan. Maar ik heb wel een beetje hetzelfde gevoel als jou.

 • Evelyne

  Ik heb eerlijk waar nooit een bijbaantje gehad. Ik deed maar 1x een vakantiejob en kreeg de kans niet om die volledig af te maken (het personeel vond dat ik te traag was en niet voldeed aan het werkpakket, terwijl ik vanaf dag 1 in de steek werd gelaten). Ik werd na mijn vakantiejob redelijk onzeker en ik was dat eigenlijk al voorheen. Het is toch zo fijn wanneer je je amuseert tijdens een bijbaantje 😉

  • Mariska

   Oh dat is zo zonde als je eerste baantje meteen die ervaring is!! Ik vond het juist ontzettend leuk en vond het stiekem wel balen dat ik weer aan het werk moest.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.