boodschappenlijstje
Fit & gezond,  Persoonlijk

Mijn boodschappenlijstje

Zoals ik eerder vertelde, ben ik een ster in het vooruit plannen van mijn eten. Ik maak dan braaf ook direct mijn boodschappenlijstje (en vergeet die de helft van de tijd mee te nemen naar de supermarkt). Gelukkig koop ik vaak dezelfde producten en weet ik het dus ongeveer wel. Omdat ik sinds een tijdje bezig ben met personal body plan, is mijn lijstje iets verandert. Iets meer kwark en kipfilet (al hadden we die al een hoop!)

Mijn boodschappenlijstje

Groenten

Elke week haal ik minimaal dezelfde groenten:

  • Paprika
  • Courgette
  • Broccoli

Voor alle groentemixen die ik maak voor pasta, rijst en wraps gebruik ik minimaal paprika’s en courgette. Paprika vind ik lekker en courgette is fijn voor de vulling maar heeft niet veel smaak.

Daarnaast houd ik echt van broccoli. En eten wij dus meestal wel 1x in de week broccoli. Dit eten we met aardappels of een enkele keer gooi ik dit ook door de groentemix. Lekker!

Verder haal ik vaak

  • Komkommer
  • Sla (rucola melange voor mezelf en ijsbergsla voor mijn vriend)
Fruit

Qua fruit ben ik eigenlijk vaak wel makkelijk. Ik haal meestal appels en bananen. Het ligt een beetje aan de aanbiedingen en het seizoen, maar daar kan ik nog iets bijkomen van druiven of aardbeien. Dat was het dan ook wel. Ik neem braaf elke dag een appeltje en een banaan mee naar het werk!

Vlees

Vroeger hield ik altijd al ontzettend van kip, en dat is niet verandert 🙂 Over het algemeen eten wij bijna alleen maar kip en een enkele keer gehakt (best erg als ik het zo zeg haha). Met kip wissel ik vaak wat af met kruiden of we eten een kipburger (die zijn zo lekker! wel iets minder gezond haha). Door pasta’s en bij wraps vind ik kip gewoon lekkerder dan varkensvlees en gehakt gebruik ik eigenlijk alleen als we macaroni eten of iets als lasagne (en als ik gehaktballen maak).

Ook qua vleeswaren neem ik eigenlijk altijd kip-/kalkoenfilet mee.

Zuivel

Eerder dronk ik al-tijd, dag in, dag uit, Milk & fruit: aardbei kers. Inmiddels ben ik daar (sinds een aantal weken) wat mee gestopt en haal ik dat nog alleen voor een keer in het weekend oid. Ik neem wel altijd een hele lading yoghurt mee en kom ook altijd met een hoop bakken kwark thuis. Ik vind de kwark van Optimel erg lekker en neem meestal verschillende smaken mee.

Overig

Dan blijft er natuurlijk nog een hele boel over. Met regelmaat neem ik kaas en eieren mee en rijstwafels sla ik ook vaak groot in. Ik houd echt ontzettend van aardappels, maar de laatste tijd eten we dat wat minder. Met pasta’s en wraps kan je ook fijn combineren dus dat doen we nu ook vaak. Aardappels worden voor mij nooit saai, maar iets anders is ook wel eens lekker.

Welke producten halen jullie altijd in huis?

 

2 reacties

    • Mariska

      Haha dat valt mee! Ik haal ook echt wel eens wat lekkers 😉 alleen woon ik tegenover de supermarkt en is dat eerder iets wat ik dan snel even haal. Maar over het algemeen sla ik het gangpad over 🙂

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.