personal body plan
Fit & gezond,  Persoonlijk

Personal body plan update – een mega dip!

Personal Body Plan? Hallo? Wat is dat?
Mijn hoofd heeft op dit moment het hele hokje ‘Personal Body Plan‘ gewoon even uitgeschakeld. De afgelopen 2/3 weken krijg ik het niet voor elkaar ergens de motivatie vandaan te halen. De sportschool heb ik al eventjes niet van binnen gezien en mijn coach heeft het geloof ik ook maar even losgelaten. Ik heb hem al een paar dagen niet gehoord :-).

Hoe komt het?

Ik heb geen idee. Zulke dingen sluipen er gewoon langzaam aan. Ik sla een keer sporten over, ga eten op het terras i.p.v. de salade die ik gepland had, en ach sporten komt dit weekend eigenlijk ook niet zo goed uit. Voor ik het weet schuif ik alles door en heb ik aan het eind van de week gewoon niet gesport. Het eten gaat nog redelijk (al voer ik het niet elke dag in) maar qua sporten ben ik compleet de weg kwijt. Op donderdag vind ik dat ik nog best dit weekend even kan gaan (wat ik niet doe) maar 3/4 keer in de week halen is dan eigenlijk al onmogelijk. Ik heb wel hardgelopen en gewandeld, leuk voor de kcal maar natuurlijk niet hetzelfde als krachttraining.

De komende drie maanden

Het vervelende is… ik ben pas op de helft! Uiteraard ben ik aan personal body plan begonnen met een doel, en dat doel heb ik tot nu toe nog niet behaald. Tot nu toe totaal geen reden dus om te stoppen. Daarnaast heb ik er ook gewoon voor betaald en is het dus ook hartstikke zonde om niet even door te zetten. Het uiteindelijke idee is natuurlijk ook dat het een levensstijl is, en niet een dieet. Als ik er dus nu al met de pet naar gooi, dan gaat het de komende 100 jaar natuurlijk ook niets worden. Een kleine peptalk voor mezelf! Ik hoop dat ik er nu in ieder geval weer naar ga lezen.

Tijd om een lijstje te maken, beslissen wat ik ga eten deze week, en mijn sportdagen in plannen. Ik weet van mezelf dat dat voor mij het beste werkt maar ik ben er een ster in om dat gewoon te negeren en me erachter te verschuilen. Als ik het niet gepland heb kan ik het tenslotte ook niet doen toch? Een (zeer) slap excuus, dus tijd om het aan te pakken!

Eén reactie

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.