personal body plan
Fit & gezond

Personal body plan in de zomer

Toen ik aan personal body plan begon, wist ik al dat het een grote uitdaging zou worden. Los van dat ik mijn voeding moest gaan aanpassen, zou ik ook vier keer in de week gaan sporten. Dat is natuurlijk heel wat, maar je moet het ook volhouden. Dat laatste is met name lastig nu de vakantieperiode is aangebroken en de zomer is begonnen.

Azoren

Toen we op vakantie waren, heb ik voor mijzelf besloten me niet te druk te maken om mijn voeding. We bewogen ontzettend veel door al onze wandeltochten en tijdens het wandelen aten we soms niet meer dan een wat stokbrood. Niet zo spannend dus. In ons ontbijt probeerde ik al wat eiwitten te stoppen door een kwarkje te nemen. Ik heb niet alle dagen een croissantje genomen (want who, dan mag je de rest van de dag niets meer) en genoeg water gedronken. ’s Avonds nam ik meestal gewoon wat ik lekker vond en een ijsje na. En dat is allemaal goed gekomen!

Vakantie

Terug in Nederland hadden we nog anderhalve week vakantie. Daar werd het lastiger! Ik had alle tijd om te sporten maar vaak gewoon geen zin. Daarnaast kon ik mijn eten niet zo goed plannen omdat we vaak spontaan dingen gingen doen. Ik heb meestal geprobeerd binnen het aantal kcal te blijven, maar qua koolhydraten en de overige voedingswaarden is dat niet altijd gelukt.

Na de vakantie

En nu ben ik weer gewoon aan het werk! Tijd dus om de draad op te pakken. Ik merk dat ik het lastig vind om op spontane momenten personal body plan te volgen. Wanneer we ineens een dagje weg zijn, kan ik het niet zo goed plannen. En als ik dan vervolgens op het terras zit (want: mooi weeeeeer!) heb ik zin in een heerlijke broodje met ongezonde dingen. ’s Avonds eten we dan ineens toch niet thuis en voor ik het weet heb ik een mega overschot aan koolhydraten en heb ik nog geen eiwitten en vezels binnen gekregen. Daarnaast wil het sporten ook nog niet echt weer lukken en kost het me iets teveel moeite om me er toe te zetten. Een klein personal body plan dipje denk ik dus :-). Ik maak me nog niet echt zorgen, met mijn nieuwe coach en minder goede weersvoorspellingen gaat het vast helemaal goed komen.

Komend weekend is er weer een meting!

2 reacties

  • Donna

    Sporten en gezond doen in de vakantie is altijd een lastig dingetje. Ik heb me helemaal laten gaan, dus probeer nu weer een gezond weekje om het allemaal recht te trekken, maar het valt nog niet mee. Ik snap je problemen helemaal.

    • Mariska

      Haha, dat moet ook lekker kunnen toch ?Het is altijd een dilemma want het is heerlijk om lekker te eten maar je wil je ook goed voelen in je lichaam.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.