chaos
Persoonlijk

Hoe voorkom je die chaos wanneer je alles tegelijk wil?

Zo af en toe, kan ik heerlijk tegenstrijdig zijn. Aan de ene kant kan ik uren op de bank zitten, niet veel uitvoeren en gewoon netflixen terwijl ik op andere moment met 1000 dingen tegelijk bezig ben (of wil zijn). Die momentjes op de bank zijn het probleem niet zo (meestal), maar 1000 dingen tegelijk doen is meestal geen succes.

Op dit moment creëer ik zelf veel drukte door bezig te zijn met onze nieuwbouwwoning, het volgen van personal body plan (inclusief 3 a 4 keer in de week sporten), het hebben van een nieuwe baan (jeej! Ik moet nog wel even wachten) en ondertussen wil ik uiteraard ook nog graag berichten plaatsen op mijn blog. Los van bovenstaande dingen ‘moet’ er ergens ook nog tijd zijn voor andere dingen als vrienden en familie en gewoon eens niets doen. Meestal ontstaat er dan ergens een soort van error in mijn hoofd: ik kan niet alles tegelijk. Hoe graag ik dat ook wil! Inmiddels zijn er een paar dingen die voor mij goed werken.

Hoe voorkom je chaos

  1. Voor mij werkt het goed om verschillende lijstjes te gebruiken. Ik gebruik vaak de app Wunderlist of Google Keep hiervoor. Wanneer ik een lijstje heb voor mijn blog en de onderwerpen die ik wil schrijven, een lijstje met dingen die ik nog moet regelen voor ons nieuwe huis en een lijstje met ideeën voor in mijn nieuwe functie, kan ik het redelijk gescheiden houden.
  2. Werk met blokken. Bij mijn huidige werkgever hoor je dit ongeveer vanaf dag 1 dat je in dienst bent, maar ik moet zeggen dat het ook best goed werkt. Ik kies er nu voor om twee uurtjes met mijn blog bezig te gaan, en de dingen die voor ons huis moeten plan ik dan later. Ik kan me dan nu even volledig richten op mijn blog, en straks ga ik weer met iets anders bezig.
  3. Beloon jezelf. Je hoeft echt niet altijd bezig te zijn met iets dat nuttig is. Als iets voor jou prettig is, kan dat ook heel nuttig zijn. Een aflevering kijken van je favoriete serie, een kopje thee drinken met een vriendin of gewoon even een stukje wandelen. Als dat voor jou werkt, dan zul je zien dat je daar alleen maar blij van wordt.
  4. Maak je hoofd leeg. Mijn hoofd draait meestal overuren en ik bedenk altijd van alles en nog wat. Ik wil dat dan ook allemaal onthouden met het gevolg dat van alles constant door mijn hoofd flitst. Schrijf het op, maak een lijstje, een kladblaadje, of wat jij ook prettig vindt, maar zorg dat het weg is. Dan kun jij je lekker focussen op wat belangrijk is!

 

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.