structuur
Lijstjes,  Persoonlijk

Argh ik mis mijn structuur

Dat ik iemand ben die structuur fijn vind, is natuurlijk algemeen bekend. Mijn blog staat vol met tips over lijstjes, planningen en handige tips. Omdat ik oprecht ook wel een chaoot kan zijn en het moeilijk vind soms gefocust te werken, hielp die structuur mij juist ook om meer te focussen.

En toen ineens…. was er geen structuur meer!

Met zijn allen thuis

Ik ben niet de enige die er moeite mee heeft. Nu we met zijn allen al een maand in een bizarre situatie leven, zie ik steeds meer berichten van mensen die het zat zijn. Toe aan ritme. Toe aan structuur en vooral toe aan weer een normale situatie. Ineens verlang ik toch best wel weer naar die dagen dat ik vroeg uit bed moest, een volle planning had en van alles tussen door moest doen. Want eerlijk? Dan krijg ik veel meer gedaan.

Geen rooster meer

Normaal gesproken (zonder corona-virus) heb ik wisselende werktijden maar volgens een rooster. Dat rooster maak ik zelf en minimaal 2 weken van te voren dus ik weet altijd duidelijk waar ik aan toe ben. De invulling van mijn werkdagen zijn nooit van tevoren bekend en afhankelijk van de drukte met gasten. Maar wanneer ik moet werken en hoelaat ik begin staat vast.

En toen ineens, werd de horeca gesloten en vervielen alle roosters. In mijn vorige blog gaf ik aan dat ik wel genoeg te doen heb, maar ik heb dus geen vaste momenten meer om dat te doen. En hoe moet dat dan?

De afgelopen weken heb ik echt geworsteld met mijn tijd. Geen rooster dus altijd maar werken? Geen optie. Geen rooster dus lekker uitslapen? Leuk plan maar dan kom ik de rest van de dag niet meer in beweging. Hoe werkt het dan wel?

Deadlines

Hoe erg ik de deadline op het moment zelf ook vervloek, ik hou er van. Ik presteer beter onder druk en het gebeurt ook regelmatig dat ik dingen op het laatste moment doe. Niet omdat ik te laat ben begonnen, maar omdat ik dan die druk voel en een beter resultaat heb.

Nu ons bedrijf ineens gesloten is en dat ook nog wel een tijdje zo zal blijven, zijn veel dingen ineens minder urgent. Er moet een hoop gebeuren maar of ik dat morgen of volgende week af heb, maakt niet zoveel uit. Ineens werk ik minder efficient en doe ik lang over dingen die ik normaal snel doe. Ik raak afgeleid door alles wat er om mij heen gebeurt en ondertussen schijnt die zon ook nog eens. En als ik dan per ongeluk buiten kom…. wil ik daar natuurlijk niet meer weg.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.