buitenwereld
Persoonlijk

Mijn blog gedeeld met de buitenwereld: was het nou echt zo eng?

Eerder schreef ik al dat ik het ont-zet-tend spannend vond om mijn blog met de buitenwereld te delen. Uiteraard ben ik mijn blog begonnen met het doel dat anderen dit zouden lezen, maar toch vond ik het spannend. Onder mijn Facebook vrienden zitten ook een hoop collega’s en ik vond het niet fijn dat ik dan tijdens de lunch mijn blog kon gaan bespreken.

Het moment waarop ik mijn blog deelde was dan ook goed doordacht: de eerste avond van mijn vakantie! Ik zou drie weken lang niet op mijn werk verschijnen en de volgende ochtend zou ik het in het vliegtuig stappen. Tegen de tijd dat ik terug was van vakantie, was iedereen het vast vergeten. Toch?

Reacties

Uiteraard werkte het niet helemaal zo. Mijn Facebook stroomde over met (leuke!) reacties en mensen die mijn blog gingen lezen. Mijn views schoten omhoog, en ik kreeg leuke appjes over mijn posts. Dat was goed gegaan dus! Ik kreeg met name veel reacties over het feit dat ik het niet eerder had gedeeld. Dat was toch nergens voor nodig?

Na mijn vakantie waren er ook nog een paar collega’s die het nog even aangekaart hebben. Ondanks dat ik daar tegen op zag, vond ik het juist ontzettend leuk. En een beetje spannend, dat dan weer wel.

En nu?

Gek genoeg merk ik nu in de eerste weken dat ik het wat lastiger vind om inspiratie te vinden. Nu ik iedereen over mijn blog heb verteld, is mijn publiek breder en denk ik ineens meer na over wat ik schrijf. Ingewikkeld (en nergens voor nodig, dat weet ik). In combinatie met de vakantie en personal body plan, moet ik er weer even inkomen en de onzekerheid van me af schudden. Degene die het niet leuk vinden, lezen maar niet. 🙂

Ik ben wel heel erg benieuwd wat jullie leuk vinden om te lezen. Tot nu toe is het met name een bij elkaar geraapt zooitje van dingen die ik leuk vind. Maar wat vinden jullie leuk?

Overigens niet onbelangrijk: volg je mijn Instagram pagina al? Hier vind je naast de nieuwste blogposts, ook andere updates! Daarnaast ben ik ook te volgen op Facebook.

EN, mocht je graag een e-mail willen ontvangen op het moment dat ik een blog plaats? Rechts op de pagina kan je jouw e-mailadres invullen zodat je altijd een update ontvangt.

Zo weet je zeker dat je altijd op de hoogte bent. Ik zou het erg leuk vinden als je me volgt!

2 reacties

  • Eva

    Zoooo herkenbaar, dit! Twee jaar geleden had ik ook een blog die ik niet met mijn omgeving durfde te delen waardoor ik eigenlijk snel opgaf met bloggen. Nu moet ik sowieso een blog hebben voor mijn opleiding (journalistiek) en vind ik het super leuk om mij er mee bezig te houden omdat ik weet dat het een vereiste is van mijn studie én omdat ik het eindelijk durf delen met mijn omgeving, wat inderdaad automatisch voor een hoger aantal views zorgt. Super leuk toch?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.