foto's
Persoonlijk

De waarde van foto’s

Nu ik tegenwoordig iets meer vrije tijd heb dan normaal gesproken midden in het seizoen, heb ik tijd voor andere dingen. Vorige week ben ik begonnen aan het pittige klusje van het uitzoeken van mijn foto’s op mijn telefoon. Vroeger hield ik het altijd netjes bij, maar wanneer je dat een tijdje niet meer doet is het echt drama. Wat een zooi!

Een vriendin van mij besloot een foto-album te gaan maken, en toen ik zo door mijn foto’s aan het bladeren was, leek me dat ook een goed idee. Aan half werk doe ik niet, dus gaan met die banaan. Aan de slag!

Sorteren

Na het uitzoeken van mijn foto’s op mijn telefoon, leek het me ook verstandig ze in mijn online opslag te plaatsen. Daar heb ik het allemaal heel netjes gesorteerd op jaartal + gebeurtenis. 2018 + 2019 kon er aan toegevoegd worden :). Terwijl ik zat te kijken in mijn opslag merkte ik dat er een aantal gebeurtenissen/foto’s mistte van 2014/2015/2016. Ik ben gaan speuren en vond in mijn oude dropbox account nog heel veel foto’s die ik ook over heb gezet naar mijn opslag. Al met al was ik hier zo heel veel uren mee kwijt, want wat een foto’s (inmiddels is het 45gb!).

Herinneringen

Tijdens het bladeren door mijn foto’s en het sorteren van de foto’s in mapjes, kwam ik heel veel leuke foto’s tegen. Foto’s die ik allang weer vergeten was van momenten die ik niet meer kon plaatsen. Bij het bladeren door deze foto’s realiseerde ik me hoe jammer het is dat je deze foto’s en momenten dus ook vergeet omdat je er niet meer naar kijkt. Jammer!

Ik heb een paar fotoboeken van vakanties in 2010, 2011 en van mijn periode in Wenen. Verder heb ik de laatste jaren het niet meer echt bijgehouden en staan veel herinneringen dus online ergens in een opslag. Foto’s die ik nooit bekijk.

Foto-album (of albums :))

Ik ben aan de slag gegaan en na wat googlen online vond ik een leuk ontwerp wat ik heb gebruikt als inspiratie. De eerste klus: een album van onze nieuwbouwwoning. Het leek me altijd al leuk om die foto’s in een album te zetten, om zo het proces nog terug te kijken. Iets wat ik natuurlijk nog niet had gedaan, want wat een werk! Op mijn telefoon heb ik 1854 foto’s van ons huis. Hoe moet ik dat verwerken? Uiteindelijk heb ik dat terug kunnen brengen naar een album van 30 pagina’s. Netjes toch?

Natuurlijk was dat niet genoeg. Want toen ik eenmaal bezig was kon ik niet meer stoppen. Inmiddels is het album voor 2019 ook besteld en heb ik een verzamelalbum voor 2017 en 2018 gemaakt. Inclusief alle vakanties, weekendjes weg en leuke dingen. En dat zijn er veel! Ook het album voor 2015-2016 is in de maak, maar die vergt wat meer moeite. De foto’s daarvan zijn toch echt al wat langer geleden en moeilijker te plaatsen. Ik heb terug gekeken in mijn agenda en ook wat leuke uitjes gevonden waar ik geen foto’s van heb gevonden. Die moet ik dus nog even opzoeken 🙂

Voornemen

Wat me opviel tijdens het sorteren van al deze foto’s, is dat hoe dichter we bij nu komen, hoe minder foto’s ik heb. Dat kan natuurlijk zijn omdat ik gewoon minder mee maak, maar ik heb ook het idee dat we minder foto’s maken. Jammer! Het is niet zo dat een selfie van elk moment nou zoveel toevoegt, maar aan elke foto kleeft vaak wel een herinnering. En dat is fijn!

Het album voor 2020 staat dan ook al klaar. Want vijf jaar aan foto’s uitzoeken kost heel veel tijd. Vanaf nu (hoop ik, haha) ga ik echt proberen het bij te houden. Ieder jaar een boek moet te doen zijn toch?

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.