lamp
Persoonlijk

DIY: lamp voor aan de wand

Sinds een jaar wonen mijn vriend en ik samen en de afgelopen maanden is ons huis steeds meer ‘huis’ geworden. Er zijn steeds meer persoonlijke dingen toegevoegd en dingen die het gezellig maken. In het begin was er in de woonkamer geen lamp te bekennen en was het allemaal nog erg leeg. Toen we er net een halfjaar woonden hebben we mijn verjaardag met kaarsen gevierd! Het was de hele zomer al mooi weer dus we hadden de lampen zelf nog niet echt gemist.

Op Pinterest had ik al regelmatig plaatjes voorbij zien komen van deze hanglamp. Ziet er easy uit en geeft wel voldoende licht. Daar houd ik van. In het hoekje boven onze bank misten we eigenlijk nog een lamp, vandaar dat ik deze graag wilde maken. Mijn vriend is altijd bezig nieuwe dingen voor in/om het huis te maken, net zoals hij met deze lamp bezig is geweest.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk is het heel eenvoudig:

Een beetje kieskeurig ben ik wel, dus ik wilde graag een snoer met een leuk printje. Vandaar dat ik deze zwart-witte heb gekozen. In ons huis hebben we nog meer betontinten en accessoires dus hij paste er goed bij! De lamp heb ik uit gemak ook direct meegenomen, maar de andere (soortgelijke) lampen in huis hebben wij gewoon van AliExpress. Zijn ook prima!

En nu?

In principe is dat alles. Ik wilde graag een zwarte plankendrager maar deze hadden ze niet bij ons in de buurt (ze verkopen ze overigens wel bij de IKEA). Deze hebben we dus nog zwart moeten spuiten. In ons geval had ik een snoerpendel gekocht maar je kan ook alleen draad + fitting kopen. Hoef je die er niet meer af te halen! Ik was ongeduldig en ze hadden alleen deze dus vandaar dat ik die dan maar had gekocht. In dat geval moet er wel ook nog een stekker aankomen.

Je kan de drager aan de muur bevestigen, stekker in het stopcontact en hem er leuk om heen wikkelen. Klaar is kees! Ik vind het leuk staan en er komt ook voldoende licht vanaf. Voor een relatief laag bedrag heb je dan een leuke lamp die je ook nog eens zelf in elkaar hebt gezet (en in mijn geval heeft mijn vriend dat dan gedaan, haha!)

 

Zijn jullie van het do-it-selfen in huis? 

3 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.