wolkencake
Persoonlijk

Gegarandeerd succes: wolkencake!

Eerder deelde ik al het recept van een heerlijke bokkepootjestaart. Heerlijk! Deze taart neemt alleen wel veel tijd in beslag… Een paar weken terug had ik belooft twee taarten/cakes mee te nemen, zonder na te denken over de tijdsplanning. Uitsloven in de keuken zat er dit keer niet bij! Ik herinnerde me wel ineens weer de heerlijke Wolkencake die ik eerder had gemaakt. Tien minuutjes werk (en 50 minuten wachten) en klaar is kees!

En lekker dat die is…..

Cake of taart?

Dr. Oetker noemt het zelf een cake in een taartvorm. Ik vind het altijd maar een beetje verwarrend als ik aankondig dat het een cake is, en je mensen vragend naar de taartvorm ziet kijken. Wat de beste benaming is weet ik dus ook niet. Wat ik wel weet: hij is ontzettend lekker! Een stuk luchtiger dan ‘normale’ cake en wel een heerlijke smaak.

Inmiddels zijn er vier verschillende smaken waar je uit kan kiezen: 

  • Choco/kokos
  • Vanille/choco
  • Citroen
  • Vanille

Ik ben zelf geen fan van de citroenvariant (omdat ik niet van citroen houd), maar de rest is in ieder geval erg lekker!

Hoe easy is het dan?

Men neme: de bakmis, slagroom en drie eieren (en bij de vanille/choco variant een scheutje melk). That’s all! Goed door elkaar mixen, een klein beetje bijgeleverde suiker erover heen en in de oven maar.

Wanneer je hem laat afkoelen blijft de buitenkant lekker knapperig en de binnenkant luchtig (precies zoals Dr. Oetker zelf zegt).

De cake is echt binnen no-time gemaakt en dan is het alleen nog even wachten tot hij klaar is. Je kan hem prima de dag van te voren maken als je hem afdekt met een theedoek o.i.d. Gegarandeerd succes! Hij is zo lekker luchtig dat ik nog nooit een stukje heb overgehouden.

Variatie

Het is ook een ideale cake om te gebruiken in combinatie met andere recepten. Een lekkere chocoladebodem, of wanneer je er fruit op doet zal hij lekker zoet worden. Je kan er alle kanten mee op!

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.