hoofd
Persoonlijk

Help, kan mijn hoofd ook uit?

Ik weet niet beter dan dat ik altijd al zeg dat ik niet kan ontspannen. Dat is niet helemaal waar, maar wel zoals het voor mij voelt. En als het zo voelt, dan is het zo. In mijn hoofd, maar ook in mijn lichaam is dat lastig. Bij de fysio voor mijn rug zeiden ze vroeger al dat er altijd spanning op mijn lichaam stond en nu is dat vaak ook nog een geval.

Kan ik ook een knop omzetten?

Dat ik veel praat is geen nieuws maar over het algemeen gaat mijn hoofd er dubbel zo hard in mee. Het staat nooit stil. De meest onbenullige dingen blijven in mijn hoofd hangen of bedenk ik ineens op de gekste momenten. Het houdt echt niet op.

Soms zou het toch heerlijk zijn als je dat allemaal even uit kon zetten? Of helemaal zelf kan bepalen waar je aan denkt?

Ontspannen

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar ik een beetje van kan ontspannen. Een boek lezen, taart bakken, sporten of een flinke wandeling maken. Maar of mijn hoofd dan echt uit staat? Nee. Niet alleen omdat ik moet weten hoeveel gram meel er voor mijn recept nodig is maar ook omdat mijn hoofd behoorlijk goed in staat is 2 dingen tegelijk te doen. Er is al vaker gebleken dat multitasken niet per se een goede eigenschap is maar in mijn hoofd zeker niet hehe.

Hoe dan wel?

Ik doe mijn best echt af en toe dingen los te laten en er niet aan te denken maar als je constant dingen in je hoofd krijgt is dat best moeilijk. Ik doe het niet altijd bewust, maar zou het wel graag bewust uitzetten haha.

Ik heb 1 voordeel: slapen kan ik over het algemeen als de beste. Er zijn wel periodes dat ook dat niet meer lukt, maar meestal kan ik wel in slaap komen. Gelukkig is dat nog mijn escape: mijn hoofd kan dan even uit.

Het schijnt zo te zijn dat wanneer je iets doet wat je moeilijk vindt, je meer moet focussen en er dus automatisch geen tijd meer is voor andere gedachten. Dat kan ik me wel voorstellen, als ik een simpele romantische film kijk, kan ik best nog andere dingen erbij doen. Wanneer ik een meer ingewikkelde film kijk zonder ondertiteling en ik dus goed moet luisteren, is dat een stuk moeilijker.

Alleen nog maar moeilijke dingen doen dan? Dat zou een goede oplossing zijn maar lijkt me ook mega vermoeiend. Stiekem weet ik dus nog geen oplossing maar soms zou het echt heerlijk zijn als ik het allemaal even uit kan zetten.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.