zon
Persoonlijk

Lieve zon, blijf je nog wat langer?

Nadat ik een paar jaar terug weer in de horeca ben gaan werken, ben ik het mooie weer nog meer gaan waarderen. Want de leukste dagen? Dat zijn de dagen waarop de zon schijnt, de lucht blauw is en het dorp gevuld is met toeristen. 

Natuurlijk mopper ik weleens dat ik weeeer moet werken op een zonnige dag, maar over het algemeen zijn dat ook echt de leukste dagen. Mensen zijn blij, het zonnetje schijnt, ze gaan erop uit en ze hebben er zin in. En wanneer wij dan ze dan kunnen helpen om de dag nog leuker te maken, ben ik op mijn best.

En toen gingen we dicht… 

Inmiddels heb ik me er bij neergelegd dat we een maand geleden de deuren moesten sluiten voor onbepaalde tijd. Ik ga er vanuit dat we in juni weer open mogen, en daar richten we ons dan ook op.

Maar wat er vervolgens gebeurde? Sinds de sluiting is het bijna iedere dag mooi weer geweest. Die blauwe lucht? Check. De zon die schijnt? Check. Een lekkere temperatuur? Check. En hoewel ik daar heel erg blij mee ben, is het ook ontzettend frustrerend. Want juist op deze mooie dagen, zou ik zo graag op het terras lopen en onze gasten bedienen.

Ik ben blij dat nu ik thuis zit, het lekkere zonnetje schijnt en we niet ook nog deprimerend weer hebben. Dat zeker! Maar ik zou het nog fijner vinden als dat zonnetje nog wat langer blijft.

De zon houdt ons voor de gek

Ergens in mijn hoofd zit de gedachte dat we maar een maximaal aantal mooie dagen in een jaar kunnen hebben. Dus iedere dag dat het nu mooi weer is, wordt er weer een dag afgesnoept van het maximaal aantal mooie dagen. Gelukkig werkt het niet zo zwart wit, maar ik heb al veel mensen gehoord die zeiden: nou, we hebben al zoveel mooie dagen gehad! Dat wordt een regenachtige zomer. 

Regenachtige zomer?? Dat wil ik niet! Zodra we weer open mogen zou ik zo graag knallen. De benen uit mijn lijf lopen. En iedere dag klagen dat ik graag van het mooie weer zou genieten. Maar genieten? Dat doen we dan wel terwijl we de gasten helpen.

Dus lieve zon, blijf je deze zomer ook nog? 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.