azoren
Persoonlijk

Onze vakantie komt er aan: op naar de Azoren!

Eerder vertelde ik al over mijn zoektocht naar een vakantie. We wilden van alles maar wisten niet precies wat en waren nog behoorlijk zoekende. Een aantal weken terug hebben wij heerlijk een vakantie geboekt naar de Azoren, en inmiddels kan het aftellen toch echt wel beginnen!

Wat is het geworden?

Ik gaf aan graag op all inclusive vakantie te willen. Nou, dat is het niet geworden! Haha. Mijn vriend bedacht zicht dat hij graag nog eens naar de Azoren wilde, en daar hebben ze simpelweg geen all inclusive. Was dat ook weer opgelost Om eerlijk te zijn had ik nog nooit echt gehoord van de Azoren en dit sowieso niet als vakantie overwogen. Ik heb het vast wel een keer voorbij zien komen maar in ieder geval niet bewust. Gelukkig let mijn vriend wel goed op.

Het is dus een vakantie naar de Azoren geworden naar het eiland Sao Miguel. Om even met de feitjes te komen: Sao Miguel is het grootste eiland van de (negen!) Azoren eilanden. Daarnaast heeft het met 14.000 inwoners ook het hoogst aantal inwoners (thanks to Wikipedia). Het eiland staat bekend om zijn (groene) natuur en de verschillende kraters. Ik moet zeggen, toen ik googelde op de Azoren was ik meteen om! Het ziet er echt prachtig uit.

Wat gaan we allemaal doen?

Inmiddels heb ik de aflevering van 3 op reis op de Azoren teruggekeken en hebben we meteen een paar leuke activiteiten kunnen noteren. Sowieso moeten we naar Sete Cidades en zullen we ook wel een hoop gaan wandelen. Verder kan je op dolfijnen/walvissenjacht! Dat lijkt me echt supergaaf. Dolfijnen heb ik al eens in het wild gezien maar walvissen nog niet. In curaçao hebben we alleen een gevalletje van zeeziek meegemaakt (dat was echt verschrikkelijk) dus ik moet nog even bedenken of ik dit een goed idee vind. Het lijkt me wel echt heel mooi!

Stiekem willen we natuurlijk ook gewoon relaxen dus zullen we ook een aantal dagen aan het zwembad doorbrengen. Overigens zijn de Azoren niet perfect om aan het strand te liggen, maar wij houden beide meer van het zwembad. Allemaal prima wat mij betreft! Waarschijnlijk gaan we 2 of 3 dagen op pad en liggen we verder gewoon te genieten en hopelijk een beetje bruin te worden. Wij zijn beide echt witjes, dus de vraag is of wij rood of wit terugkomen. Bruin is meestal niet echt een optie, haha.

 

Is één van jullie wel eens op 1 van de Azoren eilanden geweest? 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.