persconferentie
Persoonlijk

Van persconferentie naar persconferentie

Ineens zijn we in een periode belandt waarin persconferenties bepalen wat we mogen doen en of we wel of niet naar buiten mogen. En elke keer als er een persconferentie wordt aangekondigd, is het weer even spannend. Wat gaan ze zeggen? Welke maatregelen komen er? Mag het bedrijf wel of niet open?

Nieuws volgen

Iedere keer zit ik toch weer met een beetje spanning te kijken naar de persconferentie. Ik wil graag alles weten. Alles. Dus wanneer NOS stopt met uitzenden, kijk ik online verder. Want stel nou dat we iets missen? Rationeel kan ik best bedenken dat ik ook achteraf wel de samenvatting kan lezen, maar ergens geeft het houvast om precies het laatste nieuws te volgen.

Na elke persconferentie blijkt ook dat er nog superveel onduidelijk is. Wat heeft hij nou precies gezegd, geldt dat ook voor ons? Wat mag nog wel, wat mag nou niet meer?

Horeca gesloten

Afgelopen dinsdag kwam het onvermijdelijke bericht dat de horeca langer gesloten blijft. Dit keer wordt de maatregel verlengt tot 28 april. We weten allemaal dat het na 28 april niet direct weer goed is. Dus wat betekent dit precies? Rutte geeft aan dat we geen plannen voor de meivakantie hoeven te maken. Ergens kunnen we er dus wel vanuit gaan dat de horeca dan ook nog niet geopend is.

Een nieuwe datum geeft een stukje rust. De komende drie weken hoeven we ons geen zorgen te maken over wel of niet open gaan en kunnen we ons focussen op andere dingen. Wel komt direct de volgende onrust, want wanneer gaan we dan wel open? Heeft het zin om al plannen te maken, of kunnen we daar beter mee wachten?

Het antwoord weten we natuurlijk wel: laten we maar wachten.

Alles staat klaar

En wachten? Dat kan ik niet zo goed. Doordat we een seizoensbedrijf zijn werken we de hele winter eigenlijk naar het volgende seizoen toe. We zijn in de winter met weinig personeel en ik heb dus veel alleen gewerkt. Ik was weer toe aan collega’s!

Dat de horeca nu gesloten moet blijven is een verstandig besluit maar ook zo ontzettend jammer. In plaats van collega’s, ben ik ineens nog meer alleen aan het werk en alles wat klaar staat kunnen we niet gebruiken. De nieuwe menukaarten zijn gedrukt in vier verschillende talen, het terras was al schoongespoten en de kamers opgeknapt. We hebben wat verbouwingen gedaan en helaas is er nu ook niemand om het aan te laten zien.

Ik hoop dat we in juli en augustus toch nog een mooie zomer hebben en volop kunnen knallen. Ik wil zo graag! En wachten en geduldig zijn is echt niet mijn sterkste kant…. 🙂

Eén reactie

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.