wandelen
Persoonlijk

Wandelen op de Azoren

De Azoren staan bekend om de prachtige natuur en de mogelijkheden voor wandelen. Wellicht dat je bij wandelen niet direct denkt: JOEPIE! Maar op de Azoren is het echt de moeite waard. We hebben zoveel mooie natuur gezien, die je echt niet had gezien wanneer je alleen met de auto was gegaan. Een aanrader dus.

Wandelroutes

Op www.trails.visitazores.com kun je een hoop wandelroutes vinden met een omschrijving van de duur, afstand, hoogtes en moeilijkheidsgraad. Daarnaast hadden we (toevallig) bij de receptie een kaart van het eiland gepakt waar ook alle wandelroutes op aangegeven stonden. De wandelroutes zijn duidelijk aangegeven met bordjes, en de kans is klein dat je niet meer weet welke kant je op moet.

Hoogste punt van de Azoren

De eerste wandeltocht die we hebben gedaan, was die naar het hoogste punt van het eiland. Meteen de zwaarste, met de gedachte dat we die dan maar hadden gehad. Een route waarbij je van 677 m hoogte naar 1103 m hoogte gaat in 3,5 km. Pittig dus! Deze stond ook aangegeven als moeilijk. Eerst wandel je een flink stuk door bossen en maak je meteen meters omhoog. Vervolgens kom je tussen de bomen vandaan, en zie je het eindpunt al. Ik vond dat erg ver weg en geloofde niet dat we echt daarheen gingen, maar: het was echt waar, haha. Vanaf dat moment heb je ook constant mooi uitzicht en dat is wel echt mooi om te zien. Wel goed dus om dit te doen op een enigszins heldere dag. Overigens loop je wel ook een deel in de volle zon, dus het is wellicht niet zo handig dit op het heetste moment van de dag te doen (zoals wij). Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over het eiland en kun je volledig om je heen kijken. En dan weer terug naar beneden! Overigens was dit PRC7SMI (voor de liefhebbers). 

Caldeiras da Ribeira Grande

De volgende dag waren we een beetje in dubio: wat gaan we nu voor wandelroute doen? We hebben uiteindelijk voor een route kozen die stond vermeld als easy en dit niet veel hoogteverschillen had. Achteraf was deze bijna nog moeilijker dan de vorige! Hoogteverschil, trappetjes, bruggetjes. Niet geschikt voor oude mensen in ieder geval. Deze route was echt prachtig! We hebben zoveel mooie bomen, natuur en watervallen gezien. Ik heb mijn ogen uitgekeken. Daarnaast gaf het ook een beetje een Tarzan en Jane gevoel. Echt een aanrader! (PRC29SMI) 

Kortom, wandelen op de Azoren is echt een aanrader! Ik denk dat elke route die je neemt wel de moeite waard is. Er is zoveel moois te zien!

Overigens vind je op mijn Instagram pagina ook nog andere foto’s van onze trip naar de Azoren! Deze vind je hier! Volg je me dan meteen?

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.