werk
Persoonlijk

Wanneer je niet zonder je werk kunt

Bizar he? Twee maand geleden leek het hele coronavirus nog een ver van ons bed show, en sinds 2 weken zijn er veel beperkingen en regels (ook op het werk) en moeten we minimaal 1,5 meter afstand van elkaar houden.

De avond dat Rutte een persconferentie hield en er besloten werd de horeca ook te sluiten (binnen een halfuur), bracht ons allemaal even in de war. Een besluit wat te verwachten was, maar ook een besluit wat de boel even in de war bracht… want wat als je werk je hobby is?

Wanneer je werk ineens niet meer urgent is

Error…. want de ene dag was ik nog druk bezig met de voorbereiden van het seizoen, het werven van personeel en het maken van menukaarten en de volgende dag, leek dat ineens allemaal niet meer nodig. Althans, niet op de korte termijn. En wat dan?

Dat ik mijn werk leuk vind, is een ding wat zeker is. En dat ik het soms té leuk vind, zullen veel mensen ook beamen. Mijn to-do list stroomt meestal over (en dat terwijl ik best veel blogs daarover heb geschreven) en ik pak ook thuis vaak nog even de laptop. Maar wat dan als er ineens geen urgentie meer is?

Afkickverschijnselen

Het klinkt grappig, maar dat is wat er vervolgens gebeurde. Afkickverschijnselen, letterlijk. Want waar ik gewend was altijd te (moeten) werken, hoefde dat ineens niet meer. En ook al kan ik genoeg dingen doen en bijwerken, de druk is er af. Hoewel iedereen dacht dat ik dat wel even prettig vond: ‘fijn toch even wat rust?’ en ‘ah, heb je eindelijk tijd om wat dingen weg te werken’, werd ik langzaam gillend gek.

Deze hele situatie brengt zoveel onduidelijkheid mee en het liefste wat ik nu zou doen is WERKEN. Een overvol terras, het zonnetje dat schijnt, toeristen helpen en onze nieuwe menukaart laten zien.

Inmiddels heb ik een thuiswerkplek ingericht en kan ik daar lekker aan de slag zodat ik mijn to-do lijst langzaam wat wegwerk en ondertussen maar wat uitslaap en relaxed doe. Die voordelen moet je maar benutten toch?

Voordelen

Het heeft natuurlijk ook nog andere voordelen. Nu we inmiddels in de derde week zitten, merk ik dat ik wat rustiger wordt, plannen maak om in huis aan de slag te gaan en dus zelfs mijn laptop weer heb gepakt voor mijn blog. Het afgelopen jaar of misschien wel langer had ik daar de rust niet voor in mijn hoofd, en daar is nu weer een beetje ruimte ontstaan.

En naast dat ik dus weer wat meer tijd heb, is het ook heel prettig om te realiseren dat je je werk zo leuk vindt. Dat thuiszitten niets voor mij is, is inmiddels wel gebleken. En hoe fijn is dat? Dan heb ik de juiste baan gekozen 🙂

5 reacties

 • Linda

  Wat moet het een enorme omschakeling zijn voor jou! Ik hoop maar dat de maatregelen snel zijn vruchten af zal gaan werpen en wij hopelijk ons normale leven snel weer op kunnen pakken!

 • Kimberley

  Het is allemaal ook gewoon hartstikke bizar. Opeens sluiten de deuren van winkels, de horeca ligt plat, taxichauffeurs staan stil op standplaatsen. Ik hoop in ieder geval voor jou dat je deze periode goed doorkomt!

 • Sanne Timmermans

  Volgens mij is dit voor het eerst dat ik echt een uitgebreid verslag lees van iemand die in de horeca werkt, heel interessant om zo te lezen. Kan me helemaal voorstellen wat een impact die persconferentie en alle gevolgen daarvan moeten hebben! Hoop dat jij en het bedrijf deze crisis goed doorkomen.

  • Mariska

   Hoi Sanne, klopt! Je leest heel weinig over de horeca (inhoudelijk zeg maar). Ik kan er nog wel 10 posts overschrijven want het heeft zoveel impact. Dankjewel! We blijven positief 🙂

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.