keuken
Persoonlijk

Wat een plaatje: onze keuken

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat ik een inspiratie blog schreef over onze toekomstige keuken. Ik kan het zelf ook bijna niet geloven, maar echt, de tijd vliegt. Iets meer dan een jaar geleden liet ik al weten dat we na twijfelen uiteindelijk voor een zwarte keuken hadden gekozen. En wat ben ik daar blij mee!

Aanrechtblad

Vorig jaar gaf ik nog aan dat het een matzwarte keuken zou worden met een betonlook aanrechtblad. Maar he, na het wijzigen van een witte naar een zwarte keuken kon een wijziging in het aanrechtblad er ook nog wel bij. Uiteindelijk is het een zelfgemaakt betonnen aanrechtblad geworden (niet door mij, maar door S natuurlijk). Het betonlook aanrechtblad was met name erg praktisch, maar je kon goed zien en voelen dat het niet echt beton was. Omdat mijn vriend graag dingen zelf maakt, is uiteindelijk de keuze gemaakt om het blad te laten vervallen en deze zelf te maken.

En hoe! Het maken van het blad met precies de juiste maten was al een uitdaging op zich. Het vervoer van Giethoorn naar onze nieuwe woning maakte het helemaal een ingewikkeld proces. Maar, het blad is geplaatst! En het is prachtig. We zijn nog wel aan het experimenteren met laklagen en dergelijke omdat toch blijkt dat de laag die er in eerste instantie op zat, niet bestand was tegen mijn onhandigheid. Nadat ik zelfs een keer een nare droom had over eventuele nieuwe vlekken op het aanrechtblad, zijn we nu bezig met een andere lak om te kijken of dat goed werkt.

keuken

Meisje met de parel

Op de wand naast de keuken wilden wij iets vets. Iets anders, niet standaard, niet veilig. In het vorige huis hebben we een aantal keren voor een compromis gekozen waarna we allebei achteraf zeiden: we hadden meer lef moeten hebben. Het lijkt soms gedurfd maar als het goed bij elkaar past kan het echt heel vet zijn. Ik heb verschillende behangetjes bekeken, gekke combinaties bedacht, IXXI’s samengesteld en staaltjes besteld. Het was het allemaal niet echt. Het was gaaf, maar niet wat wij voor ons zagen. Uiteindelijk waren we een keer bij een woonwinkel waar we een schilderij zagen van het Meisje met de Parel en S zei ‘Zou dat niet vet zijn op de hele wand?’. Het donkere van het schilderij zou prachtig staan bij de keuken. Daarnaast heeft ze geel met blauwe accessoires (net zoals de kleuren van onze lange wand). En dat was dat. Ze zou op onze wand komen, als fotobehang. Bewust geen IXXI want die is veel duurder en dan krijg je een heel ander effect.

meisje met de parel, keuken

Matzwart

En dan het matzwart. Ik ben er echt ontzettend blij mee. Nu het zwart is kan ik me niet meer indenken hoe het zou zijn met een witte keuken. In combinatie met al het andere in huis, denk ik echt dat zwart een goede keuze was. En die vlekken? Dat valt best mee! Natuurlijk zie je vingerafdrukken en als ik iets laat vallen tegen het kastje aan zie je dat uiteraard. Is dat erg? Bij wit of elke andere kleur zou je dat ook zien. Glassex is wel onze nieuwe beste vriend wat betreft schoonmaakmiddelen, want doordat het een effen keuken is zonder structuur, zie je wel gauw vegen tijdens het schoonmaken.

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.