horeca
Horeca,  Persoonlijk

YES! We mogen weer, de horeca gaat weer open!

Dinsdagavond 19 mei. In een iets te drukke ruimte zat ik weer op de bank klaar voor de persconferentie. De hele dag door waren er al berichten uitgelekt via de brancheorganisatie en de verschillende nieuwskanalen. Over het algemeen positieve berichten. Rutte zou definitief laten weten dat de horeca vanaf 1 juni weer open zou gaan. Een uur voor aanvang van de persconferentie kregen ik al diverse appjes, iedereen las overal flarden van geruchten en was met name nieuwsgierig: ZOU HET?

Onzekerheid

Een persconferentie eerder had de overheid al aangegeven dat de horeca waarschijnlijk vanaf 1 juni weer zou open mogen. Waarschijnlijk. En daar zat het hem in. Want hoewel we eerst heel blij waren, werd de boodschap steeds duidelijker. ‘Waarschijnlijk’, ‘eventueel’, ‘misschien’, ‘als’ waren woorden die steeds vaker genoemd werden in combinatie met het openen van de horeca. En wat ik de afgelopen maanden wel geleerd heb: niets is zeker.

Het virus is onzeker, de verloop is nog niet volledig bekend en de gezondheid staat voorop. Deze factoren zorgen ervoor dat de situatie ook constant onzeker blijft. En dat is spannend!

Mogen we open?

En toen kwam het goede nieuws! De geruchten die dag rondgingen kwamen grotendeels overeen met de voorwaarden die Rutte en de Jong uitspraken. Voor een buitenstaander fantastisch nieuws: want open gaan is toch beter dan gesloten zijn? Maar ergens was er stiekem toch ook een teleurstelling: er was iets minder mogelijk dan in eerste instantie gedacht werd. De voorwaarden die genoemd werden zijn van belang voor het voorzichtig opstarten van de horeca, maar zorgden ook voor veel vragen.

Aanpakken en doorgaan

Even schakelen en door! Na iedere persconferentie merk ik dat ik de avond zelf toch nog even een beetje in de war ben. Eigenlijk zeggen ze alles wat ik verwacht, maar toch moet ik er even van bijkomen wanneer de woorden daadwerkelijk zijn uitgesproken. De hoeveelheid informatie, vragen en ideeën die op dat moment door mijn hoofd spoken zorgen ervoor dat ik even een kleine ‘error’ heb.

Inmiddels zijn we een aantal dagen verder en heeft deze ‘error’ plaatsgemaakt voor pro-activiteit. Stilzitten is geen optie! 1 juni is al bijna en er is genoeg te doen. In dit vak, deze branche en in deze functie is er geen tijd om lang stil te staan bij problemen. Er zijn genoeg mogelijkheden! Ideaal is het niet, maar we gaan ervoor.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.