nieuwbouwhuis
Persoonlijk

Zomerse dagen en gaan we voor een nieuwbouwhuis?

Wauw wat was het de afgelopen dagen heerlijk weer! Van mij mag het wel altijd zo zijn. Een beetje benauwd misschien maar qua temperatuur heerlijk. Jammer dat het vanaf vandaag weer wat minder wordt… maar gelukkig lijkt de lente/zomer er nu wel echt te zijn. Geen gekke dingen met nachtvorst etc. meer. Ondanks dat ik geen avondmens ben vind ik het heerlijk dat er nog zoveel avond is op deze mooie dagen. Gek genoeg krijg ik daar zelf ook een beetje meer energie van. Fijn, want er is altijd genoeg te doen!

Een huis kopen?

Eerder vertelde ik al over onze plannen om een huis te kopen. Inmiddels zijn we al een stapje verder en hebben we met de projectontwikkelaar gepraat. Zoveel keuzes om te maken! Hij heeft ons het één en ander uitgelegd over alle mogelijkheden en ons verschillende dingen laten zien. Het was erg fijn om alles even helder te hebben. Volgende punt is wel dat we nu met 1000 opties richting huis gingen en over heel veel dingen na moeten gaan denken. Lastig! Met name omdat je veel op tekening bedenkt en niet zo goed nog weet hoe het in het echt zal zijn. Ons voordeel is wel dat we het huis ook al in het echt en van binnen hebben gezien bij een vriendin van mij. Toch blijft het zo dat je nooit precies weet of je dingen op een logische plek zet. Zo denk je bijvoorbeeld na over de plek van stopcontacten terwijl je nu echt nog niet 100% zeker weet waar je dingen neer gaat zetten. Gelukkig kom je met logisch nadenken een heel eind.

Verder kunnen er muren verplaatst worden, ramen verplaatst worden, een ander kleurtje vensterbank, de deur een andere richting open etc. etc. Allemaal dingen waar ik nooit bij stil had gestaan! Het fijne is wel dat de keuze reuze is en dat je het daardoor wel eigen kan maken.

Zelf doen of laten doen?

Als je zelf ook al een keer een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan weet je waarschijnlijk dat de meer/minder werk lijst flinke bedragen bevat. Allemaal leuk al die extra dingen, maar dat kost ook geld. Bij sommige dingen hebben wij echt wel het idee dat ze er zelf flink aan verdienen (en je het zelf een stuk goedkoper kan kopen). Maar moet je het dan ook zelf installeren? Ga je bijvoorbeeld de badkamer helemaal zelf betegelen om kosten te besparen en hoeveel kosten bespaar je dan uiteindelijk?

Allemaal dingen waar we nu over nadenken en waar we afwegingen over moeten maken. Welke kosten vinden wij de moeite waard, wat doen we zelf en wat laten we doen? Gaan we voor het standaard pakket of doen we er nog iets bij?

 

Keuzes.. keuzes… keuzes…

Hebben jullie misschien nog tips vanuit eigen ervaring? 🙂 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.