Recept: pizza van bietentortilla

Recept: pizza van bietentortilla

Soms heb ik zo ontzettende zin in een pizza! In combinatie met alles wat ik de rest van de dag eet, is een pizza voor personal body plan meestal geen goed idee. Met name qua koolhydraten is het dan vaak geen succes. Gisteren heb ik een nieuwe creatie geprobeerd met bietentortilla’s, en dat was verrassend lekker! En ook nog best leuk qua voedingswaarden.

Ingrediënten voor twee tortilla’s

Bereiding

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bietentortilla op een stuk bakpapier, anders krijg je hem straks onmogelijk nog weer uit de oven. Beleg deze met passata di pomodoro. Een lekkere basis! Verdeel vervolgens 50 gram cottage cheese over de tomatensaus. Dit kun je gewoon een beetje door elkaar mengen. Snijd de courgette en paprika in plakjes en leg deze op de tomatensaus. Eventueel kun je nog andere groenten toevoegen naar smaak. Vervolgens voeg je ongeveer 50 gram kipreepjes toe. Tenslotte voeg je naar smaak Italiaanse kruiden en peper toe. De tomaten passata kan soms wat flauw zijn, dus het is wel lekker om genoeg kruiden toe te voegen.

Wanneer je de tortilla belegt is, doe je hem ongeveer 10 minuten in de oven. Houd het even goed in de gaten, zodat de tortilla zelf niet aanbrandt.

Voedingswaarden

Voor mijn personal body plan, is dit gerecht stukken beter dan een ‘gewone’ pizza.

 

Twee bietentortilla’s (belegt) Pizza Prosciutto (dr Oetker)
Kcal 460 Kcal 755,7
Koolhydraten 49 Koolhydraten 79,2
Eiwitten 39 Eiwitten 33
Vetten 10 Vetten 32,67

Met name qua koolhydraten en vetten, zit er echt wel een verschil in deze twee gerechten. Een aanrader dus!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge


%d bloggers liken dit: