nazomer
Lijstjes

Is de zomer al weer voorbij? Tips voor een heerlijke nazomer!

Afgelopen dinsdag was het ineens nog een supermooie zomerdag. Een strakblauwe lucht en een heerlijke temperatuur. Ik heb op het laatste moment lekker een dagje vrij genomen om lekker te genieten van het weer. Hebben jullie ook van het weer genoten?

Helaas lijkt het er wel op dat het voorlopig weer even is gedaan met het mooie weer…. Vanochtend las ik een artikel dat de voorzomer mooier was geweest dan de zomer zelf. Zo voelt het ook wel een beetje! Naar mijn idee hebben we de de afgelopen twee maanden maar weinig echt mooie dagen gehad. Volgens mij was juni echt de meest mooie maand, en helaas is dat alweer twee maandjes geleden. Ik wil graag nog even genieten van de nazomer en hoop dat de zon daar een beetje aan mij werkt!

Een paar tips voor de ultieme nazomer!

  1. Vind je een paar zonnestralen? Zoek een plekje lekker uit de wind! Vaak is het met 19/20 graden echt al superlekker wanneer je in de zon zit. Deze plekjes zijn vaak te warm als het richting de 30 graden is, dus deze temperaturen zijn ideaal!
  2. Draag rokjes! (of een korte broek mag natuurlijk ook) Wanneer het rond de 20 graden is kun je nog prima met blote benen rondlopen! Het ligt er natuurlijk aan wat je gaat doen (de hele stad doorfietsen is geen aanrader), maar wanneer je gewoon aan het werk bent (binnen) kan het nog prima. Ik krijg zelf altijd nog een heerlijk zomers gevoel van blote benen! Alsof je de zomer nog even binnenhaalt.
  3. Geniet binnen van de zon! Heb je in de woonkamer een raam waar lekker de zon op schijnt? Of misschien ergens anders in huis. In de zomer zijn deze plekjes vaak te warm (en doe ik de rolgordijnen dicht), maar nu is het ideaal! Lekker genieten van de zon zonder te koukleumen. Helaas wordt je dan weer niet bruin…
  4. Doe gewoon nog alsof het zomer is – drink lekker cocktails, geniet nog van het laatste zomerfruit, haal fleurige bloemen in huis en geniet nog lekker in de avonden. Als jij het gelooft dan is het zo toch?

Geniet nog even lekker van de nazomer! Voor je het weet is het herfst en zitten we met pepernoten voor de open haard (al zou dat nu ook al kunnen natuurlijk :-)).

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.