urban challenge
Fit & gezond

Urban Challenge: we zijn gefinisht!

Anderhalve week terug, gaf mijn vriend aan graag mee te willen doen aan de Urban Challenge. Een obstakel run van 8 km met 19 obstakels. In onze omgeving kon niemand mee doen, waarop ik zei: Maar ik kan toch ook mee doen?

Vervolgens hebben we mijn schoonzus ook nog overgehaald en afgelopen weekend hebben we dus met zijn drieën meegedaan. Door deze ietwat impulsieve actie was ik natuurlijk totaal niet getraind hiervoor. Ik heb nog nooit 8 km gerend en het is ook al even geleden dat ik actief bootcamp deed (en dus nog wat kracht had). Gelukkig is het voordeel dat wanneer je 19 obstakels hebt in 8 km, je nooit heel lang achter elkaar hoeft te rennen want dan is er alweer een obstakel.

1,2,3 start!

Voor het starten was ik wel wat zenuwachtig. Hoe ging ik ooit de finish halen? Gelukkig zagen mijn mede-lopers totaal geen beren op de weg en zou het allemaal goed komen. We hadden ook nog onze eigen supporters, dus ook een extra steuntje in de rug.

Mijn voornaamste doel was: finishen. Ik wist best dat ik dit niet in een recordtijd zou gaan halen en ook wel  dat het niet eenvoudig zou zijn dus finishen vond ik het belangrijkste.

De run

Zoals gezegd waren er in totaal 19 obstakels. Het ene obstakel wat lastiger dan de ander. We zijn over auto’s heen geklommen, over containers, over hooibalen, over een stellage, over autobanden. Er was een groot bouwwerk neergezet van 6m hoog met een glijbaan die in de gracht eindigde. Toen ik boven aan de glijbaan zat moest ik wel even slikken. Hij ging best steil naar beneden! Dit obstakel kwamen we in het begin al tegen, dus de rest van de rit hebben we met natte kleding/schoenen gelopen. Uiteraard moesten we ook nog een stukje zwemmen voordat we weer uit het water mochten. Op dat punt kwam ik er wel achter dat ik niet zo’n goede conditie heb 🙂 Ergens halverwege de urban challenge belandde we in een grote container met echt ontzettend koud water. Omdat het druk was konden we ook niet direct weer uit de container, dus dat was jammer (en zooo koud!). In totaal hebben we er een flinke tijd over gedaan, maar dat kwam met name door mijn duizeligheid. Gelukkig hebben we de finish gehaald!

Nog een keer?

Dit was de eerste keer dat ik meedeed aan een hardloop event/obstacle run. Al die tijd heb ik echt afgehouden omdat ik vond dat ik niet goed genoeg getraind was. Dat vind ik nog steeds (de spierpijn die ik nu heb is daar wel een bewijs van), maar ik vond het wel erg leuk! Des te meer reden om te zorgen dat ik de volgende keer wel getraind ben en het dus geen probleem is.

Hebben jullie al wel eens meegedaan aan een obstacle run en hoe is dat gegaan?

2 reacties

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.