Persoonlijk

Vind je het niet jammer dat je ‘al’ werkt?

Met mijn 23 jaar, heb ik al regelmatig de vraag gekregen: ‘Vind je het niet jammer dat je nu al aan het werk bent?’. Op mijn twintigste ben ik afgestudeerd aan een HBO opleiding, en daarna ben ik blijven hangen bij mijn stage waarna ik aan het werk ben gegaan. Op dat moment was dat voor mij iets wat ik graag wilde (ipv verder studeren) en dus ook heel logisch vond.

Doordat ik een vroege leerling ben, en direct na de havo door ben gegaan op het HBO, kon ik op mijn twintigste al afstuderen. Ik heb eigenlijk altijd alleen maar voordelen gezien. Ik ben mooi op tijd klaar, kan direct gaan werken, en als ik straks 25 ben heb ik én al vijf jaar ervaring en ben ik nog steeds jong.

Toch zijn er nog best vaak mensen die zich afvragen of ik het niet jammer vind dat ik direct ben gaan werken en niet ben gaan reizen of gaan doorstuderen.

Vind ik dat jammer?

Nee, absoluut niet. Sowieso is het grote voordeel dat ik leuk werk heb. Waarom zou ik daar dan spijt van hebben? Ik vind het leuk om te werken, krijg er energie van en vind het fijn om uitgedaagd te worden. Na het afronden van mijn HBO opleiding heb ik uiteraard gekeken of ik verder kon studeren voor een master. Dat kon, maar de opties die ik had waren opties die ik ‘wel leuk’ vond. ‘Wel leuk’ is op zich niet heel motiverend als je er nog drie jaar heel intensief mee bezig bent en het ook nog eens veel geld kost. Ik heb er toen voor gekozen om lekker aan het werk te gaan. Die keuze heeft ook weer invloed gehad op andere dingen. Als ik nu wel was gaan studeren had ik nog niet samengewoond en zeker niet nu een huis gekocht.

De vrije tijd van het studeren mis ik wel een mini-beetje

Samen met een vriendin zitten we ons soms nog wel te verbazen over het chille leventje wat we hadden op het HBO. Ja, we moesten veel doen, sommige dingen waren moeilijk, maar over het algemeen was het allemaal best oké. De vrije tijd niet te vergeten….. Het zou best leuk zijn om weer te studeren, maar ik zou het prima vinden om dat in combi met het werk te doen (gelukkig staat dat op de planning)! Het is veel te leuk om gewoon aan het werk te zijn.

Vind jij het wel jammer dat je aan het werk bent gegaan? Of kun je niet wachten tot je studie is afgelopen en je eindelijk mag…. 🙂

Eén reactie

  • Donnadr

    Ik ben ook onlangs begonnen met werken en ben 22. Aan de ene kant is het heel fijn, want nu heb je al vroeg werkervaring, maar aan de andere kant mis ik het studeren echt heel erg!

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.