keuken
Persoonlijk

Is het een witte of zwarte keuken geworden?

2017 was het jaar waarin wij een nieuwbouwhuis kochten én ze zijn begonnen met de bouw. Eerder fantaseerde ik al over de keuken en wat ik ongeveer wilde. Inmiddels hebben we een hele gave keuken uitgezocht en kan ik niet wachten tot hij geplaatst is.

Wit of zwart?

De twijfel die ik in mijn vorige blog uitte over de keuze tussen een witte en zwarte keuken, is nog een hele tijd gebleven. Ik vond het erg verstandig om voor een witte keuken te gaan. Wit is mooi, het is neutraal, het matcht altijd en ik had al meerdere keukens gezien die ik in het echt ook mooi vond. Bij ons eerste bezoek aan de keukenzaak, sloeg mijn twijfel al weer toe. In de showroom hadden ze een zwarte keukenwand staan. We dachten allebei meteen: zwart is toch ook wel heel erg gaaf! Maar goed, zwart is gevoeliger voor vingerafdrukken, wel erg donker en helaas ook net ietsje duurder. Wit dus.

Tot iemand tegen ons zei: ‘maar zwart is toch echt supergaaf. Weet je zeker dat je dat niet wil? Als jullie dat willen moet je dat gewoon doen!’
Nee. Natuurlijk niet. Ik weet nooit iets echt zeker. 🙂

Bij het volgende en derde bezoek wist ik het toch zeker: we gaan voor zwart. Matzwart wel te verstaan, met een betonlook aanrechtblad.

Indeling

We hadden ons allebei denk ik niet gerealiseerd dat er zoveel komt kijken bij het uitkiezen van de keuken. Voor welke apparatuur kies je in de keuken? Wat voor kraan kies je en wat voor wasbak? Lades of kastjes?

We waren er in ieder geval zeker over: veel lades. Zoveel mogelijk.
Onze keuken is nu zo ingedeeld dat we twee hoge kasten hebben aan de linkerkant met een koelkast, combi-magnetron en oven. Daarnaast het werkblad met inductiekookplaat (we hebben geen keus bij ons in de wijk). Onder dit werkblad zitten alleen maar laders, hoe ideaal!

Het eiland hebben we iets breder gemaakt zodat we aan beide kanten kastjes/lades konden doen. Daar zit dus de vaatwasser, wasbak en kraan. En verder, heel veel opbergruimte! We vonden het niet nodig om een zitgedeelte aan ons eiland te creëren omdat de eettafel er toch naast staat, dus ik ben erg blij met de extra opbergruimte.

En last but not least: een quooker! Een ontzettende luxe maar wel een hele fijne. Overigens zijn we niet voor een zwarte kraan gegaan zoals ik in mijn blog aangaf. Omdat de rest al zwart is en de wasbak wel gewoon standaard is, denk ik niet dat dit heel mooi is bij elkaar.

En nu: wachten maar……

 

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het dan weten via een reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.